EnergiWatch

Er Mærsk ved at ofre sin olieforretning?

A.P. Møller-Mærsk står foran en opsplitning, og det kan gå hårdest ud over Maersk Oil. Olieforretningen mister sin lukrative aftale i Qatar, Tyrafeltet i Nordsøen kræver investeringer for milliarder - og så er olieprisen bare faretruende lav.

Foto: Maersk

Med fyringen af adm. direktør Nils Smedegaard Andersen og planerne om en mulig opsplitning af konglomeratet går A.P. Møller-Mærsks olieforretning en uvis fremtid i møde.

I Nordsøen kræver Tyrafeltet store milliardinvesteringer, hvis det skal fortsætte. I Qatar meddelte Mærsk mandag aften, at man næste år mister sin aftale om at producere olie fra Al Shaheen-feltet. Og generelt er olieprisen faldet til et faretruende lavt niveau, der har gjort det tidligere guldæg til en langt mindre attraktiv forretning.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Kulforbruget er steget markant i 2021

Koldt vejr og lav produktion fra vindmøller betød, at de centrale kraftværker i Danmarks kulforbrug er steget med en tredjedel indtil videre i år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs