EnergiWatch

Ét uheld tidoblede spildstatistik hos Maersk Drilling

En enkelt enorm ulykke var med til at tidoble Maersk Drillings statistik over spildt olie og oliemudder i 2015, viser en opgørelse fra selskabet.

Foto: Maersk Drilling PR

I 2015 var en enkelt enorm ulykke med til at tidoble Maersk Drillings statistik over spildt olie og oliemudder i 2015. Det viser en opgørelse fra seneste nummer af Mærks-datterselskabets magasin, The Drillbit.

I starten af året røg der næsten 75.000 liter oliebaseret mudder overbords fra riggen Maersk Resolute, da en slangeforbindelse til et serviceskib svigtede.

"Vi er selvfølgelig utroligt kede af denne hændelse, som også har ført til, at vi har strammet yderligere op på vores procedurer. Det er svært at gardere sig mod fabrikationsfejl på materiellet, men vi har nu markant øget overvågningen af processerne, når vi håndterer oliebaseret mudder," udtaler sikkerheds- og miljøchef Bent Nielsen fra Maersk Drilling i en kommentar til Ritzau Finans.

Resolute-ulykken var en af i alt 12 eksterne spilduheld i 2015, der løb op i i alt 81.200 liter spildt olie og oliemudder. To andre ulykker var på mere end 1000 liter hver, mens der var ni "mindre" hændelser.

"Det er et dårligt resultat sammenlignet med tidligere år," erkender Bent Nielsen i The Drillbit.

Dong tryller rekordstort olieudslip ud af regnskab

Til sammenligning røg der mindre end en tiendedel - 7992 liter - overbord i 2014, som også var det bedste resultat i mange år.

Som reaktion har Maersk Drilling blandt andet skåret ned på antallet af procedurer til at håndtere væsker - faktisk fra 148 forskellige til to.

"[Det er] så besætningsmedlemmerne ikke skal kæmpe med så mange, når de planlægger en aktion. Vi forventer at se væsentlig fordele fra dette i 2016," siger Bent Nielsen.

På andre sikkerhedsområder glæder Bent Nielsen sig dog over fremskridt i 2015 - blandt andet havde rederiet kun tre ulykker, der resulterede i tabt arbejdskraft, de såkaldte LTI'er. Én af dem kostede dog en ansat én hånd og tre fingre på den anden, hvilket Bent Nielsen betegner som et "wake-up call" og en påmindelse om, at der stadig er meget at gøre på sikkerhedsfronten.

Dong øver sig på olieudslip... med popcorn

Atlantic Petroleum styrtdykker på børsen efter frasalg

Olien giver Mærsk-aktien vinger

Forsiden lige nu

Schlumberger og Subsea 7 laver nyt samarbejde

De to offshoreserviceselskaber Schlumberger og Subsea 7 er i forhandlinger om et nyt joint venture, der skal bygge videre på et eksisterende samarbejde om at tilbyde services både på og under vandoverfladen.

Hvem er Årets Energibombe?

Energiselskabet Aura har lavet en ny pris, der skal uddeles til ”en ildsjæl” blandt selskabets andelshavere.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere