Atlantic Petroleum styrtdykker på børsen efter frasalg

Det har været højt at flyve og dybt at falde for det færøske olieselskab i denne uge. Onsdag har man solgt alle sine norske aktiver for en kr.
Foto: Stena
Foto: Stena
RITZAU FINANS

Aktien i Atlantic Petroleum falder onsdag 38 pct. til 10,90 kr. efter en meddelelse om, at det har solgt sine norske aktiviteter for sølle 1 kr., og fondsbørsen siden har sat aktien på observationslisten. I dagene op til meddelelsen har aktien haft en bemærkelsesværdig udvikling med en næsten tredobling af aktiekursen over tre dage til en kurs på 17,60 kr. tirsdag.

Så trods dagens fald er aktiekursen dermed steget 81 pct. siden lukkekursen på 6 kr. i sidste uge. Det er sket, uden at der har været nyt fremme om selskabet ud over meddelelsen onsdag, som umiddelbart ikke virker til at tegne et lysere billede af selskabets fremtidsudsigter. Den nuværende børskurs repræsenterer trods vanskelighederne for selskabet en børsværdi af 42,5 mio. kr.

Sælger selskab til delvist ejet af ledelsen

Køber af de norske aktiver, som selskabet onsdag oplyser om i en børsmeddelelse, er M Vest Energy, som er delvist ejet af den eksisterende ledelse i Atlantic Petroleum Norge. Som konsekvens af aftalen regner Atlantic Petroleum med at skulle nedskrive for cirka 150 mio. kr.

"Efter at en formel salgsproces sidste år ikke udmøntede sig i bud på selskabet, eller dele af selskabet, har Atlantic Petroleum over de seneste måneder gennemgået en række strategiske alternativer," siger administrerende direktør Ben Arabo i meddelelsen.

"Salget af de norske aktiviteter er et skridt i processen med at prøve at løse de forhold, som selskabet står over for på baggrund af de nuværende markedsforhold inden for olie- og gasindustrien," tilføjer han.

Han mener, at transaktionen er i bedste interesse for alle interessenter i selskabet, og han glæder sig over, at aktiviteterne i Atlantic Petroleum Norge vil blive fortsat i M Vest Energy.

Forhandler stadig

Atlantic Petroleum oplyser endvidere, at det fortsat er i dialog med en London-baseret gruppe om en potentiel løsning for selskabet. Samtidig har selskabet stadig diskussioner med sine nøglekreditorer og interessenter, inklusive UK Oil & Gas Authority.

"Der er ingen sikkerhed for, at en løsning eller et tilfredsstillende udfald vil være forestående for selskabet, og hvis det ikke lykkes, er det sandsynligt, at selskabet eller datterselskaber overgår til restrukturering eller går i administration. Selskabet fortsætter med at planlægge for alle udfald," skriver selskabet.

Felter misligeholdt

Atlantic Petroleum har misligholdt sine forpligtelser i forhold til felterne Ettrick og Blackbird, og ejerandelen er derfor gået tabt til operatøren af felterne. Også forpligtelserne i forhold til ejerandelen i Chestnut er misligholdt.

"Når man har misligholdt, har man typisk 60 dage til at gøre det godt igen. Sker det ikke, mister man aktiverne. Det var det, vi meldte ud med hensyn til Ettrick og Blackbird. Der kommer vi til at miste rettighederne. I forhold til Chestnut har vi misligholdt, men der er det endnu ikke kommet så langt, at vi har mistet rettighederne," sagde Ben Arabo tirsdag til Ritzau Finans.

Selskabet har også en aktiepost på 25 pct. i det britiske felt Orlando, der endnu ikke er i produktion, og forhandlingerne med kreditorer i forhold til den ejerandel må formodes at være afgørende for, hvorvidt selskabet kan videreføres eller bukker under og fører til tab for selskabets aktionærer.

Ritzau Finans har foreløbig forgæves forsøgt at få en kommentar på onsdagens meddelelse af Ben Arabo.

Atlantic Petroleum sælger norske aktiviteter for 1 kr.

Oliefæringer kan ikke forklare aktieoptur

Atlantic Petroleum-aktien stiger over 100 procent

Maersk-partnere begynder olieboringer i kæmpefelt

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også