EnergiWatch

BP-nedskæringer rammer biofuels-satsning

Sparerunden hos den britiske energigigant medfører, at BP skiller sig af med aktiviteter inden for andengenerations bioethanol, forlyder det.

Britiske BP har i forbindelse med overordnede nedskæringer, som skal ses i lyset af de faldende energipriser, besluttet at skille sig af med sine aktiviteter for cellulosebaseret bioethanol. Det skriver Biofuels Digest.

Nedskæringerne ventes primært at ramme administration og back office-aktiviteter, men andre aktiver har BP også set på, herunder altså selskabets program for lignocellulose-ethanol (LC).

"BP har informeret de ansatte om et skift i fokus for vores globale biobrændstofforretning," siger selskabet til Biofuels Digest og tilføjer, at BP vil søge et salg af sin forretning for cellulose-ethanol.

Selskabet mener stadig, at der er værdi i programmet, men har valgt at fokusere investeringerne på øget lønsomhed og skala for sine aktiviteter inden for biobrændstof fra sukkerrør i Brasilien.

Beslutningen får betydning for et demonstrationsanlæg i Jennings, Louisiana, et teknologicenter i San Diego, råmateriale-aktiviteter i Florida samt visse aktiviteter i Brasilien og centralt.

En kilde siger til Biofuels Digest, at det ikke er overraskende, at BP vælger at konsolidere i Brasilien.

Beslutningen har ikke nogen effekt på BP's Vivergo bioethanol joint-venture i Storbritannien eller Butamax Advanced Biofuels LLC og Kingston Research Limited.

Samtidig bekræfter BP, at det for nylig har besluttet at stoppe sit sukker-til-biodiesel program, som har været undervejs siden 2008. Aftalen med DSM forlænges ikke og udløber dermed ultimo 2014.

BP taber appelsag om oliespild

Morgan Stanley: Oliepris kan ramme 43 dollar

Faldende oliepris udløser fyringer i BP

Den engelske kirke går i kødet på olieselskaber

Mere fra EnergiWatch

RWE fordoblede omsætningen i første halvår

Den tyske energikæmpe fik holdt fast i de gode takter gennem årets første to kvartaler og opjusterer for året. Stop for russisk kulimport kommer dog til at give milliardtab, lyder det i regnskabet.

Opec venter lavere olieforbrug

Oliealliancen ser overskud på de globale oliemarkeder og forventer - i modsætning til IEA - et lavere forbrug over den kommende tid.

Vestas-opkøb skyder KK Wind op omkring fem milliarder

Det suverænt største køb skal ikke blot gøre KK Wind Solutions eksklusiv leverandør til Vestas men også skyde leverandøren ind på det kinesiske marked – og gøre det både lettere og billigere at skaffe komponenter, konstaterer topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs