EnergiWatch

BP taber appelsag om oliespild

Domstolene har ikke tænkt sig at støtte BP i, at en del af erstatningerne efter Deepwater Horizon er uberettigde.

Foto: POLFOTO/AP - SEAN GARDNER

BP's håb om at begrænse omkostninger til kompensationer efter oliespildet i Den Mexicanske Golf har lidt et alvorligt knæk da den amerikanske højesteret har afvist at behandle en appelsag om betalinger, som BP anser for værende uberettigede. Det skriver Financial Times.

Dermed ventes omkostningerne til forliget efter katastrofen markant at overstige BP's hidtidige hensættelser på 9,7 mia. dollar, svarende til næsten 59 mia. kr.

Både den britiske regering og det amerikanske handelskammer havde opfordret domstolen til at behandle sagen, men uden held. Afgørelsen beskrives som en kæmpe sejr for de sagsøgere, der har søgt erstatning, mens BP har meldt ud, at koncernen fortsat vil presse på for at efterforske mistænkelige eller usandsynlige krav, og bekæmpe svindel hvor det bliver opdaget, skriver Financial Times.

Betalte for hotelbrand

BP havde oprindeligt bedt retten om at høre argumenter for, at forliget blev misfortolket for at tvinge olieselskabet til at betale kompensation til selskaber, der slet ikke blev påvirket af oliespildet. Eksemplerne fra BP inkluderede et hotel, der lukkede ned efter en brand, samt et lastvognsudlejningsfirma der havde skåret i flåden allerede før katastrofen indtraf.

Faldende oliepris udløser fyringer i BP 

Russisk BP-chef: Europa skal ikke frygte kold vinter 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs