EnergiWatch

Morgan Stanley: Oliepris kan ramme 43 dollar

Vi har muligvis kun set begyndelsen på et langvarigt olieprisfald, vurderer storbanken Morgan Stanley.

Foto: Dario Lopez, AP

Selv om det nuværende olieprisfald, hvor en tønde Nordsøolie Brent i går nåede en spotpris på 67 dollar, allerede har gjort usædvanligt ondt på olieindustrien og et land som Norge, så er det langt fra sikkert, at vi har nået bunden. Det vurderer den amerikanske storbank, Morgan Stanley, i en ny analyse i følge CNBC.

Morgan Stanley vurderer, at olieprisen kan falde til en gennemsnitspris på 53 dollar næste år.

"Uden en indblanding fra Opec bliver risikofaktorerne i markedet ubalancerede med sandsynlig overkapacitet i andet kvartal 2015. Priserne står til at falde i første halvdel af 2015," skriver Morgan Stanley i analysen.

I yderste konsekvens kan man endda nå en oliepris på blot 43 dollar per tønde, lyder det endvidere i analysen. Et sådan prisniveau er muligt i andet kvartal 2015, men vil dog efter al sandsynlighed blive kortvarigt. ,

Snit på 70 dollar

Mest sandsynligt er dog, i følge Morgan Stanley, at der vil komme en eller anden form for reaktion fra Opec, der vil holde en hånd under oliepriserne. Derfor opstiller banken et "mest sandsynligt" scenarie, hvor man til næste år vil se en oliepris på i gennemsnit 70 dollar. Det er dog stadig en voldsom nedjustering af den hidtidige prognose fra Morgan Stanley, der lød på en gennemsnitlig oliepris i 2015 på 98 dollar per tønde.

Oliedyk giver Kina et handelsplus af dimensioner 

Faldende oliepris udløser fyringer i BP 

Mere fra EnergiWatch

Shell afviser at forholde sig til sviner mod dansk raffinaderi

Crossbridge Energy undersøgte raffinaderiet fuldt ud forud for overtagelsen, siger talsperson fra Shell. Talspersonen forholder sig imidlertid ikke til, at raffinaderiet kritiseres i hårde vendinger i en intern mail sendt af en kommunikationsansat hos Shell.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs