EnergiWatch

Maersk Drillings nyeste boreskib ramt af afmatning

Nyt boreskib skal arbejde for Total i Malaysia til 380.000 dollar om dagen - væsentligt under niveauet på tidligere kontrakter.

Foto: Maersk Drilling

Maersk Drilling har sikret sig en kortvarig kontrakt til sit nyeste boreskib, Maersk Venturer.

Skibet blev leveret d. 25. september og starter til december på et boreprogram i Malaysia for franske Total. Kontrakten har en varighed af 45 dage med en option på yderligere 40 dage.

"Vi er glade for at få Maersk Venturer ud at arbejde, især set i lyset af de kortsigtede udfordringer i floater-markedet, og vi er overbeviste om, at vi kan sikre endnu en god kontrakt til boreskibet, når denne kortvarige kontrakt udløber," siger Claus V. Hemmingsen, CEO hos Maersk Drilling, i en meddelelse.

Maersk Drilling får 17 mio. dollar for de 45 dage, Venturer i første omgang skal arbejde for Total - det er en dagsrate på knap 380.000 dollar.

Aftalen fortæller meget godt historien om den afmatning, der har ramt drilling-branchen. Venturer er det tredje boreskib, Maersk har fået leveret af Samsung Heavy Industries i år.

De to andre boreskibe er gået til henholdsvis 560.000 og 620.000 dollar om dagen og arbejder på lange kontrakter for Exxonmobil og Conocophillips/Marathon Oil i Den Mexicanske Golf. De aftaler blev indgået i 2012, da markedet var anderledes optimistisk. Maersk Drilling får leveret et boreskib yderligere fra Samsung Heavy Industries i år, men her mangler man også fortsat en kontrakt.

Maersk Drilling er ramt af oliebranchens nedtur

Maersk Oil bevæger sig mod mere gas og dybere vand

Maersk Drilling forlænger millardkontrakt

Smedegaard: De værste bore-bekymringer er ovre

Mere fra EnergiWatch

Regeringen forbyder rutineflaring fra næste sommer

Det bliver ulovligt at brænde overskudsgas af i Nordsøen, medmindre det er strengt nødvendigt af hensyn til medarbejdernes sikkerhed. Det har regeringen netop besluttet på baggrund af en række afsløringer fra EnergiWatch.

Energinet skal finscreene havmiljø for 6 GW havvind

Energinet er blevet pålagt af Energistyrelsen at igangsætte forundersøgelser for i alt 6 GW havvind samt for ny placering af Hesselø Havvindmøllepark. Derudover skal Energinet forberede etablering af nettilslutningspunkter på land.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs