Tredje kvartal gav yderligere tæsk til lidende nordjyder

Trods øget omsætning kommer OW Bunker skidt ud af tredje kvartal og indkasserer et betydeligt underskud.
Foto: OW Bunker
Foto: OW Bunker
RITZAU FINANS

Tredje kvartal blev en voldsom skuffelse for nordjyske OW Bunker, der for et par uger siden måtte neddrosle forventningerne til 2014-resultatet markant.

Omsætningen steg godt nok til 4520,9 mio. dollar fra 4413,1 mio. dollar i samme kvartal sidste år, men på bundlinjen led selskabet, der sælger og distribuerer skibsbrændstof, et underskud på 5,8 mio. dollar. Sidste år indkasserede nordjyderne et overskud på 20,7 mio. dollar i samme kvartal.

Mest opsigtsvækkende byder torsdagens regnskab for tredje kvartal på endnu en nedjustering. Volumenvæksten ventes nu at ligge på 6 pct. mod tidligere ventet 10 pct. Det sker kun godt 14 dage efter, at OW Bunker senest nedjusterede forventningerne på grund af voldsomt dykkende oliepriser.

Samtidig var forventningen om nettoresultatet før særlige poster på 20 pct. under 2013-niveauet også for lavt sat.

I forbindelse med nedjusteringen den 7. oktober lød det, at virksomheden i kvartalet måtte medtage et urealiseret tab på 22 mio. dollar. Det tal er nu steget til 24,5 mio. dollar. Hvis det urealiserede tab skal reduceres, kræver det stigende oliepriser. Siden nedjusteringen i begyndelsen af oktober er priserne dog foreløbig faldet yderligere.

"Alt i alt i var tredje kvartal meget skuffende. Faldet i olieprisen i særdeleshed i september var ud over det sædvanlige og førte til 24,5 mio. dollar i urealiserede risk management-tab. Marginpresset, der blev set i andet kvartal fortsatte, men synes at være stabiliseret. Vi reducerer vores forventninger til volumenvæksten på årsbasis for at fokusere på en højere margin," lyder det fra administrerende direktør Jim Pedersen i en meddelelse.

Bruttoresultatet landede på 29,0 mio. dollar mod 59,8 mio. dollar i samme periode sidste år, mens driftsresultatet røg i minus på 0,9 mio. dollar mod et plus på 31,0 mio. dollar.

Volumenvæksten i tredje kvartal var samtidig under forventningerne, lyder det i forbindelse med regnskabet.

Virksomheden peger på, at olieprisen fra anden halvdel af juni faldt til det laveste niveau i over to år, og at prisen derfor lagde sig under det niveau, OW Bunker havde sikret sig imod.

På nettoresultatet venter OW Bunker nu et resultat på 44 mio. dollar eksklusiv en eventuel reduktion af et urealiseret tab, som blev annonceret i forbindelse med meddelelsen den 7. oktober. Tidligere lød forventningen på en tilbagegang på 20 pct. fra 2013's nettoresultat før særlige poster, der blev 68,4 mio. dollar.

I tilfælde af en gennemsnitlig oliepris på 92 dollar i fjerde kvartal kan OW Bunkers nettoresultat før særlige poster godt ramme omkring 55 mio. dollar, der svarer til resultatnedgangen på 20 pct. fra 2013.

Knap en måned inde i årets sidste kvartal koster en tønde Brent-olie dog kun godt 84 dollar, og dermed synes der langt til en gennemsnitlig pris på 92 dollar set over hele kvartalet.

Nedjusteringen 7. oktober resulterede i en kæmpe dukkert på fondsbørsen. OW Bunker, der blev børsnoteret i marts, ramte i maj 188 kr., da den i marts var på sit højeste. Siden har aktien ikke rettet sig og sluttede onsdag i 83,50 kr.

OW sænker igen forventningerne efter rædselskvartal

OW Bunker skæmmet af tab og uigennemsigtighed

Nordnet revser børshuse for OW-fiasko

Kraftige prisfald i oliemarkedet

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Job

Se flere jobs