EnergiWatch

OW Bunker skæmmet af tab og uigennemsigtighed

De fleste skeletter er formentlig væltet ud af skabet, når nordjyske OW Bunker torsdag fremlægger regnskab for tredje kvartal.

De fleste skeletter er formentlig væltet ud af skabet, når nordjyske OW Bunker torsdag fremlægger regnskab for tredje kvartal.

Til gengæld er der stadig god plads til, at selskabet, der sælger og distribuerer brændstof til skibe, øger sin gennemsigtighed, mener senioraktieanalytiker hos Jyske Bank Frans Høyer.

Tidligere på måneden var selskabet fra Nørresundby hovedrolleindehaver i en dramatisk nedjustering, hvor selskabet fra at vente en vækst i årsresultatet på 10 pct. nu regner med en nedgang på 20 pct. Årsagen var, at selskabet ikke i tilstrækkelig grad var dækket ind mod stærkt faldende oliepriser, hvilket kom som en stor overraskelse for investorer og analytikere.

I forbindelse med selskabets børsnotering den 28. marts i år havde OW Bunker ellers fortalt, at det var dækket ind mod svingninger i olieprisen.

"Der var en afstand mellem det, folk troede, de havde købt sig ind i, og det, der var realiteten. Men den blev der ikke gjort så meget ved på det tidspunkt. OW har sagt, at det vil give noget bedre gennemlysning af sin hedging i forbindelse med regnskabet. Man kan håbe på, at det vil give bedre gennemsigtighed og forståelse af, hvordan de her ting egentlig fungerer," siger Frans Høyer.

Selskabet meldte sammen med nedjusteringen om urealiserede tab på 22 mio. dollar i tredje kvartal, og de sænkede forventninger blev prompte straffet af investorerne. Aktien, der i maj toppede på 188 kr., faldt med 37 pct. på en enkelt dag. Siden har den ikke rettet sig og ligger nu omkring 85 kr.

Tallene vil formentlig ikke være anderledes end de allerede udmeldte, når regnskabet bliver lagt frem torsdag.

"OW har sagt nogenlunde, hvad dets indtjening skal være i indeværende år, og det bliver der ikke lavet om på. Alt er låst fast frem til slutningen af november. Jeg tror ikke, at der er meget slør i tallene. Vi får et kvartal at se, hvor nedjusteringen omhandler bruttooverskuddet, der er hårdt belastet af de urealiserede tab," siger Frans Høyer.

Han henviser til, at OW Bunker har købt nye forsikringer for 8 mio. dollar, der sikrer mod yderligere fald i olieprisen frem til slutningen af november. Til gengæld er det usikkert, hvad OW Bunker vælger at gøre med hensyn til at sikre december mod nedgang i olieprisen, påpeger aktieanalytikeren.

Regnskabet bliver offentliggjort torsdag inden børsåbningen kl. 9.

Nordnet revser børshuse for OW-fiasko

Kraftige prisfald i oliemarkedet

OW Bunker om modvind: "Andre må bedømme min arbejdsindsats"

Analytiker: "85 dollar per tønde er den absolutte bund"

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs