Banker venter fald i OPEC-produktion

Iagttagere tror endelig, at OPEC-landene vil skrue ned for olieproduktionen. Ayers Alliance Securities ser tegn på konsollidering.
Foto: Kamran Jebreili / AP Polfoto
Foto: Kamran Jebreili / AP Polfoto
RITZAU FINANS

Prisen på olie viser styrke, med små stigninger til både WTI- og Brent-olie tidligt onsdag morgen, forud for en rapport, der ventes at vise et fald i lagrene af motorbrændstof i USA, der er verdens største forbruger af olie.

Rapporten ventes at vise et fald i brændstoflagrene på 1,45 mio. tønder til 204,2 mio. tønder. Det vil være det laveste niveau siden november 2012.

Samtidig venter flere analytikere og banker, deriblandt BNP Paribas og Bank of America, at OPEC-landene vil reducere deres produktion af olie, som følge af USAs høje olieproduktion, der ikke har været højere i tre årtier. Dog er usikkerheden om OPECs handlingsmønster stor, da der er store forskelle imellem medlemslandene.

"Markedet er ved at konsolidere sig. Der er potentiale for, at OPEC-landene virkelig kan blive uenige," udtaler Jonathan Barratt, investeringschef i Ayers Alliance Securities, ifølge Bloomberg.

Prisen på en tønde Brent-olie styrkes således til 86,26 dollar per tønde, mod et niveau på 85,65 dollar per tønde tirsdag aften kl. 17.00.

Prisen på en tønde West Texas Intermediate-olie styrkes også, til 82,46 dollar per tønde, fra et niveau på 82,13 dollar per tønde tirsdag kl. 17.00.

Derfor er olieprisen i frit fald

Olieprisen siver fortsat

Lav oliepris er et lille lyspunkt for væksten

Storaktionær sælger ud af Vestas i sitrende nervøst marked

Gasgigant holder brandudsalg af skiferfelter 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også