Olieprisen siver fortsat

Oliepriserne er nogenlunde stabiliseret efter torsdagens prishop.
AF RITZAU FINANS

Priserne på råolie siver svagt mandag morgen.

Torsdag nats kraftige pris-rekyl, som kom i forlængelse af uger med konstantfaldende priser, er aftaget og i stedet stabiliseres priserne på et lidt lavere niveau, end torsdagens prisraket nåede.

Flere store finanshuse har på det seneste peget på, at prisfaldene har været for store, og at markedet er faldet for hurtigt. Det kritiske niveau ved 80 dollar per tønde for en amerikanske referenceolie, West Texas Intermediate, holdt, og markedet reagerede med at sende en tønde op med små 5 dollar indenmarkedet faldt til ro med en stigning på omkring 2,50 dollar.

Såvel Saudi-Arabien som Irak har reduceret deres listepriser for levering i november, og fra Iran er der initiativer fra præsident Hassan Rohani, der har bedt landets olie ministerium om at se på anvendelse af "olie-diplomatiske værktøjer" for at forhindre fortsatte fald. Det skriver det statsdrevne nyhedsbureau Mehr.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 86,25 dollar mod 86,10 dollar fredag eftermiddag ved 17-tiden.

Den amerikanske referenceolie, West Texas Intermediet, koster samtidig 82,40 dollar mod 82,80 dollar fredag middag.

Olielandenes valutaer under pres

Olieproduktionen stiger, mens efterspørgslen og prisen falder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også