EnergiWatch

Fortsat vigende oliepriser

"Markedet er bekymret for forholdet mellem udbud og efterspørgsel," siger en analytiker, og han sender en direkte opfording til OPEC om at tage affære.

Foto: Kamran Jebreili / AP Polfoto

De globale oliepriser ligger fortsat på et lavt niveau tirsdag morgen. Det store udbud i forhold til en vigende efterspørgsel har længe præget oliemarkedet, og senest har såvel Saudi-Arabien, der er verdens største eksportør, og Irak, der ligger som nummer fire på produktionslisten, reduceret priserne for olie til levering i november.

Det er især en øget produktion i USA, som ligger bag det store udbud. Den amerikanske råolieproduktion steg til 8,9 mio. tønder om dagen i starten af oktober, og det er den højeste produktion siden marts 1986 i henhold til data fra det amerikanske energiministerium.

"Det er op til OPEC at gøre noget, fordi de amerikanske producenter kommer ikke til at reducere produktionen. Markedet er bekymret for forholdet mellem udbud og efterspørgsel," siger råvareanalytiker David Lennox fra Fat Prophets i Sydney til Bloomberg News.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 88,70 dollar mod 88,95 dollar mandag eftermiddag ved 17-tiden.

Den amerikanske referenceolie, West Texas Intermediate, koster samtidig 85,10 dollar mod 84,75 dollar mandag middag.

Energibranchen til tælling

Fortsat lave oliepriser efter OPEC-prisreduktioner

Statoil bekræfter stor fyringsrunde

Kraftige prisfald i oliemarkedet 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs