EnergiWatch

Fortsat lave oliepriser efter OPEC-prisreduktioner

Oliepriserne er stadig for nedadgående - flere lande skruer ned for de i forvejen historisk lave priser.

Foto: COSL

De globale oliepriser ligger fortsat på et lavt niveau mandag morgen.

Overraskende stærke handelstal fra den kinesiske økonomi har hjulet en smule på det meget negative billede som blev tegnet fredag, men investorerne er fortsat yderst tilbageholdende med optimismen.

Det høje niveau for den globale olieforsyninger har sendt oliepriserne markant ned, og det fik fredag verdens største eksportør - Saudi-Arabien - til at reducere priserne. I weekendens løb har Irak fulgt saudiernes eksempel og skåret en bid af prislappen for kvaliteten Basrah Light til såvel Asien som Europa i november. Det oplyste det irakiske statslige Oil Marketing Co.

"Der er stadig risiko for prisfald forkontrakterne. Der er potentiale for at Brent-olie kommer ned at teste 87,50 dollar i løbet af de næste par handelsdage. Det virker sandsynligt, at hvis vi ser yderligere prispres, kan vi komme til at se nogle tiltag fra OPEC," siger chefstrateg Michael McCarthy fra CMC Markets i Sydney til Bloomberg News.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 89,50 dollar mod 90,05 dollar fredag eftermiddag ved 17-tiden.

Den amerikanske referenceolie, West Texas Intermediate, koster samtidig 84,70 dollar mod 86,00 dollar fredag middag.

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs