OW-ledelsen: Vi kan hente noget af det tabte

Hårdt ramte OW Bunker kan hente noget af det tabte tilbage igen, hvis prisen på råolie ikke falder yderligere.
AF RITZAU FINANS

På en telekonference onsdag formiddag fortæller vicedirektør Jane Dahl, at der kan genvindes noget via tidsværdien i de kontrakter, der er indgået for at forsikre selskabet mod fald i olieprisen.

"Man kan sige, at hvis man regner på positionerne, som de er nu, vil vi genvinde i omegnen af 10 mio. dollar med uændrede priser. Hvis priserne fortsætter ned, så bliver vi nødt til at træffe nogle beslutninger," siger hun.

"Hvis priserne stiger, vil vi genvinde mere. Der er ikke noget specifikt beløb, men med uændrede priser vil vi genvinde cirka 10," fortsætter Jane Dahl.

10 mio. dollar vil dog ikke være nok til at dække det tab på 22 mio. dollar, der bliver bogført i tredje kvartal. Pengene er blandt gået til forsikringerne. OW Bunker ønsker dog ikke at fremlægge det specifikke regnskab, der har ført til tabet og en nedjustering af årsresultatet.

Jane Dahl forsikrer, at OW Bunker ikke står i en normal situation. Geopolitisk uro i blandt andet Mellemøsten plejer nemlig at have den modsatte effekt på olieprisen - nemlig at den stiger.

"Vi har set en faldende pris helt til tredje kvartal, og prisen falder stadig i oktober til trods for uro i Mellemøsten og Ukraine," forklarer hun.

Under telekonferencen var OW Bunker-aktien helt nede og runde kurs 69,50. Klokken 12 ligger den i 82,50 kr. Det er et fald på 17,5 pct. iforhold til tirsdagens slutkurs.

OW Bunker dykker under telekonference

OW-direktør: Vores comfortzone var for højt sat

OW Bunker falder voldsomt på børsen

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også