Rusland og USA i succesfuld arktisk boring

Det statejede russiske olieselskab Rosneft har i samarbejde med det amerikanske Exxon fundet olie i Kara regionen i Arktis. Regionen skønnes at have mere olie end i Den Mexicanske Golf. Det skriver Bloomberg.
Foto: Marinvest
Foto: Marinvest
AF LOUISE VOGDRUP-SCHMIDT, SHIPPINGWATCH

Trods de igangværende sanktioner mellem Rusland og Vesten har russiske Rosneft og amerikanske Exxon samarbejdet og fundet olie i regionen ved Kara Havet i russisk Arktis.

"Det overgik vores forventninger. Denne opdagelse er exceptionelt betydelig for at vise tilstedeværelsen af kulbrinter i Arktis," siger CEO for Rosneft, Igor Sechin, til Bloomberg.

Kara-regionen kan blive et af de vigtigste råolieområder i verden på baggrund af fundet. Ifølge Rosneft tyder boringen på en mia. tønder olie, og baseret på det, forventes regionen, hvor undergrunden er meget ens, at kunne blive en større olieregion end Den Mexicanske Golf.

Exxon er ikke helt så optimistiske på fundet. Selskabet oplyser til Bloomberg, at det er for tidligt endnu at afgøre potentialet for boringen, der af russerne kaldes "Victory."

Olieproduktionen fra Kara ventes at kunne komme i gang om fem til syv år.

Artiklen er leveret af EnergiWatch' søstersite ShippingWatch.

Danmark i Arktis-strid med Canada

Rusland stålsætter energisamarbejde med Kina

Pres på indtjeningen tvinger olieselskaberne i banken

Greenpeace i nyt fremstød mod Shell

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også