EnergiWatch

Prisfald på olie fortsætter

Nordsøolien ligger pænt under 100 dollar.

De seneste dages olieprisfald fortsætter torsdag morgen. Øgede lagre af benzin og destillater mere end opvejer et fald i råolielagrene i den officielle lageropgørelse fra det amerikanske energiministerium, Department of Energy.

Dataenen peger i retning af en overforsyning i et marked, som i forvejen ligger under for vigende efterspørgsel. Samtidig er nye forsyninger kommet på markedet efter en genoptagning af olieeksporten fra Libyen.

"Der er potentiale for overforsyning, mens økonomien ikke rigtig støtter efterspørgslen, hvilket sender priserne ned. Produktionsgrænsen er ved at øges, og de geopolitiske risici er aftagende," pointerer chefinvestor Jonathan Barratt fra Ayers Alliance Securities over for Bloomberg News.

De amerikanske lagre af råolie faldt med knap 1 mio. tønder i den foregående uge, ifølge opgørelsen fra Department of Energy onsdag aften.

Lagrene af benzin steg samtidig med 2,8 mio. tønder, mens lagrene af destillater steg 4,1 mio. tønder.

Analytiker havde ventet et fald på godt 1 mio. tønder i råolielagrene, mens benzin og destillatlagrene kun var estimeret til at stige marginalt.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 98,15 dollar per tønde mod 98,20 dollar onsdag eftermiddag og 99,35 dollar onsdag morgen.

Den amerikanske referenceolie, West Texas Intermediate, koster samtidig 91,85 dollar mod 91,45 dollar per tønde onsdag eftermiddag og 92,95 dollar onsdag morgen.

Mere fra EnergiWatch

Regeringen forbyder rutineflaring fra næste sommer

Det bliver ulovligt at brænde overskudsgas af i Nordsøen, medmindre det er strengt nødvendigt af hensyn til medarbejdernes sikkerhed. Det har regeringen netop besluttet på baggrund af en række afsløringer fra EnergiWatch.

Energinet skal finscreene havmiljø for 6 GW havvind

Energinet er blevet pålagt af Energistyrelsen at igangsætte forundersøgelser for i alt 6 GW havvind samt for ny placering af Hesselø Havvindmøllepark. Derudover skal Energinet forberede etablering af nettilslutningspunkter på land.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs