Petrobras i gang med intern korruptions-undersøgelse

Petrobras har netop sat en stor undersøgelse for korruption i gang internt. Det sker efter anklager fra en tidligere chef mod selskabet, skriver Upstreamonline.
Petrobras-ansatte | Foto: Petrobras
Petrobras-ansatte | Foto: Petrobras
AF LOUISE VOGDRUP-SCHMIDT, SHIPPINGWATCH

Brasiliens statsejede olieselskab Petrobras er i meget hårde vendinger blevet anklaget for korruption, og det har nu fået selskabet til at gå i gang med en intern undersøgelse.

Anklagen, der har sat arbejdet i gang, kommer fra den tidligere chef for downstream aktiviteter hos Petrobras Paulo Roberto Costa. Han sidder lige nu i fængsel på grund af undersøgelser om korruption, men har udleveret navne på mere end 40 politikere, som hævdes at være blevet bestukket af Petrobras, skriver Upstreamonline.

Tidligere kinesisk oliechef fyret for korruption

Den tidligere chef har opgivet navne på blandt andet en minister, et medlem af kongressen og guvernører, som han mener har modtaget 3 pct. kommission af værdien på de kontrakter, Petrobras har indgået med hjælp fra politikerne.

Tidligere på året blev A.P. Møller - Mærsk som privat selskab anklaget for at have brugt bestikkelse for at skaffe aftaler med Petrobras. Det var samme person, Paulo Roberto Costa, der kom med den anklage.

Mærsk anklages for brasiliansk bestikkelse

Beskyldningerne gik i følge Financial Times på, at en skibsmægler, som Maersk har anvendt i Brasilien, efter sigende havde betalt bestikkelsespenge til Paulo Roberta Costa. Petrobras er samtidig en vigtig kunde for flere af Maersk Gruppens virksomheder, der arbejder inden for energi, ligesom Petrobas er vigtig for Maersk Gruppens konkurrenter.

Ifølge brasilianske medier modtog Costa i alt 2,8 mio. USD fra 2006 til 2010 via skibsmægleren. En anklage, som Maersk tog kraftig afstand fra:

"Maersk har ikke en aftale med Paulo Roberto Costa. Provisionen betales ud fra almindelige og officielle regninger, som udstedes af den omtalte skibsmægler via officielle og konkrete bankforbindelser i Rio de Janeiro. Alle tank- og gasskibe på aftale med Petrobras afregnes på faste kontrakter ud fra det gældende markedsniveau," lød det efterfølgende i en skriftlig kommentar fra Maersk, der understregede, at selskabet arbejder mod enhver form for korruption og lever op til loven.

Artiklen er leveret af vores søstermedie ShippingWatch.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Job

Se flere jobs