Mærsk anklages for brasiliansk bestikkelse

Ifølge brasiliansk medie har Mærsk betalt bestikkelse for at score kontrakter med Petrobras, men selskabet afviser alle anklager.
Foto: Petrobras
Foto: Petrobras

A.P. Møller-Mærsk beskyldes for at have brugt bestikkelse til at scorer aftaler i Brasilien med statsejede Petrogras, skriver Financial Times.

Selskabet afviser anklagerne.

Det er det brasilianske magasin Época, der ifølge Financial Times beskriver, hvordan Mærsk skulle have betalt en brasiliansk broker for at få shipping-aftaler med Petrobras på plads.

Brokeren - Gandra Brokerage - skal have betalt bestikkelsespenge til Paulo Roberta Costa, der havde en ledende stilling i Petrobras.

Ifølge mediet Época modtog Costa i alt 2,8 mio. dollar fra 2006 til 2010 via brokeren, men Mærsk afviser, at der er tale om bestikkelse og forklarer til Financial Times, at det er almindeligt at bruge brokere i shippingindustrien, og at man ikke har noget med Paulo Roberta Costa fra Petrobras at gøre.

Mærsk fortæller til Financial Times, at de skibe, man chartrer til Petrobras, alle er på lange kontrakt, som afspejler de gældende markeldsvilkår. Selskabet understreger, at man i overensstemmelse med sin politik "modvirker alle former for korruption".

Maersk Supply får kæmpe brasilianer-kontrakt

Standard & Poor's nedjusterer Petrobras

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også