Storspillere med i Ruslands milliardprojekt på LNG

Koreanske DSME skal bygge isklasse LNG-skibe for et samarbejde mellem Teekay LNG og China LNG, der skal sejle på det russiske milliardprojekt og koster 2,1 mia. USD.
Foto: Höegh LNG
Foto: Höegh LNG
AF KATRINE GRØNVALD RAUN, SHIPPINGWATCH

Skibene til det millardstore russiske LNG-projekt Yamal er ved at blive bestilt, og Teekay LNG og China LNG bekræfter nu, at de i et samarbejde har bestilt seks isklasse LNG-skibe til en værdi 2,1 mia. USD på det koreanske værft Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering (DSME). Det skriver Seatrade Global.

De seks skibe er på 172.000 kubikmeter, og aftalen kommer efter, at Mitsui OSK Lines (MOL) og China Shipping har bestilt tre LNG-skibe til Yamal projektet hos DSME. Ifølge Seatrade Global blev der sidste august sikret slots til 16 nybygninger til det russiske projekt, men selve prisen og rederne har ikke været fremme før.

LNG-importen bliver billigere

CEO for Teekay Peter Evensen siger om aftalen:

"Vi er glade for at færdiggøre denne tidligere annoncerede transaktion, som styrker Teekay LNG's rolle i Yamal LNG, et strategisk internationalt energiprojekt sponsoreret af Novatek, Total og CNPC og yderligere udvider vores partnerskab med Kina LNG," siger han.

Lokalt erhvervsliv jubler over mulige gasforekomster

"Disse seks nybygninger vil både øge og forlænge den gennemsnitlige varighed af Teekay LNG eksisterende kontaktportefølje, hvilket giver yderligere stabilitet på lang sigt for partnerskabets pengestrømme."

HMN: Stigende interesse for gasfærger

Fem havne går sammen om LNG

Denne artikel er leveret af vores søstersite ShippingWatch.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også