EnergiWatch

HMN: Stigende interesse for gasfærger

HMN Naturgas er i dialog med flere rederier og havne, som viser interesser for gasskibe. Danmark får sit første indregistrerede gasskib, når en nybygget Samsøfærge er klar i november.

I Hirtshals sejler der allerede i dag to gasfærger til Stavanger, men de er ikke dansk-registrerede. Samsø får den første "danske" gasfærge.

I Norge sejler flere og flere skibe på gas, fordi de forpester omgivelserne langt mindre end skibe, som sejler på fuelolie.

Især I nogle af de dybe norske fjorde, der er omringet af bjerge, kan svovlpartikerne være til gene, og selvom vi hverken er velsignet med nordmændenes fjorde eller fjelde, er skibstrafikken fortsat en af de største kilder til luftforening herhjemme.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Green Power Denmark roser "historisk aftale"

Danmark bevæger sig med ny klimaaftale mod en grønnere, friere og mere elektrisk fremtid, lyder det fra brancheorganisation, mens projektudvikler kalder det ”afgørende”, at det vil gøre det lettere og hurtigere at sætte vedvarende energianlæg op på land.

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs