Brassere gasser op til VM

Brasilien importerer rekordstore mængder gas af frygt for at løbe tør for strøm til sommerens VM-slutrunde.

En tørke fik i februar strømmen til at gå hos seks mio. mennesker i Brasilien, som får 70 pct. af al el fra vandkraft.

Sker det igen, når der om få måneder er VM, vil det være en katastrofe for det fodboldglade land, der får 600.000 turister på besøg. Derfor har "brasserne" nu skruet voldsomt op for importen af flydende gas (LNG) for at være på den sikre side, skriver Bloomberg.

Tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch her

Det statslige olie- og energiselskab Petrobras lægger i øjeblikket rekordstore ordrer på spotmarkedet for LNG og vil angiveligt øge importen af den flydende gas med 31 pct. til 21 mio. kubikmeter om dagen over de kommende måneder, skriver nyhedsbureauet. Desuden overvejer Petrobras at bygge en ny LNG-terminal udover de tre, der er i forvejen.

Uheldig kombination

Gassen bruges på landets kraftværker, som for tiden kører på maksimal kraft for at tærre så lidt som muligt på landets dæmninger, så vandreserverne kan fyldes, inden VM begynder.

Sydamerika er i forvejen det hurtigst vækstende område, når det gælder LNG-import. Argentina er områdets største importør, og med brasilianernes optrapning kan LNG-priserne i regionen ifølge Bloomberg over de næste måneder overgå priserne i Asien, hvor de i lang tid har været de absolut højeste - ikke mindst på grund af den øgede import i Japan efter Fukushima-atomulykke.

"Den argentinske import topper normalt på det tidspunkt, hvor Brasilien afholder VM. Det er en uheldig kombination," som Trevor Sikorski, analytiker hos Energy Aspects udtaler til Bloomberg.

I marts modtog Brasilien 76 pct. mere LNG end på samme tid året før.

Europa vil have skifergas fra USA

Amerikansk skifer fortsætter boom

Spanien tager europæisk førsteplads i LNG-eksport

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også