EnergiWatch

Rigkæmpe frikendt i historisk norsk skattesag

Transocean, verdens største operatør af olierigge, er blevet frikendt på alle punkter i Norges største skattesag nogensinde.

Verdens største operatør af olierigge, amerikanske Transocean, har trukket det længste strå i den største skattesag i Norges historie.

Onsdag frifandt en domstol i Oslo Transocean, der er konkurrent til bl.a. Maersk Drilling og Seadrill, i alle anklagepunkter og erstatningskrav, oplyser selskabet i en meddelelse.

To af Transoceans datterselskaber var af staten anklaget for at fuske med skatten mellem 1996 og 2002. Derfor gik de norske myndigheder efter et erstatningskrav på på 1,8 mia. norske (1,6 mia. kr.), som skulle betales solidarisk af datterselskaberne og tre eksterne skatterådgivere, oplyser Transocean.

"Min klient er meget glad for resultatet, men det er helt forfærdeligt, at det har taget ni år. Man kan tænke sig, hvad det vil sige at have sådan en sag liggende over sig så længe," siger forsvarer Erik Keiserud ifølge DN.

Oliefund i Barentshavet

Frifindelsen vækker undren hos det norske bagmandspoliti, der de nærmeste dage vil gennemgå dommen på 241 sider.

"Vi må sætte os grundigt ind i dommen, før vi foretager en endelig vurdering af ankespørgsmålet. For en uge siden blev der afsagt en anden dom i byretten i Oslo med et helt andet resultat - at det er skattepligtigt, når det gælder udbytteforholdet," siger advokat Morten Eriksen fra bagmandspolitiet ifølge norske medier.

Statoils omstridte brønd i Arktis var tør

Sagen er blevet efterforsket siden 2005, og selve retssagen har taget ni måneder. Staten skal nu betale sagsomkostninger på 42 mio. norske kr.

Parallelt med denne sag har Transocean også været involveret i en anden retssag, hvor der blev afsagt dom i slutningen af juni. Også her drejer det sig om skatteforhold, og Transoceans datterselskab skal tilbagebetale 412 mio. norske kr., men krav om bøde og betaling af renter er frafaldet.

Denne artikel er leveret af vores søstersite ShippingWatch.

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs