EnergiWatch

Greenpeace går ombord på Statoil-rig

Aktivister fra Greenpeace er tirsdag gået ombord på boreriggen Transocean Spitsbergen i Barentshavet, efter at Statoil mandag havde fået tilladelse til at begynde operationer.

Foto: Transocean

Aktivister fra Greenpeace er tirsdag morgen gået ombord på den Statoil-lejede borerig Transocean Spitsbergen 300 kilometer fra land på vej til det såkaldte Hoop-område i Barentshavet. Det oplyser det norske olieselskab i en meddelelse.

Statoil fik mandag godkendelse fra Norges klima- og miljøministerium til at begynde operation i området, men Statoil skriver, at selskabet ikke har tilladelse til at bore ned i olielag, indtil klagen fra Greenpeace er behandlet af ministeriet.

Grønland - årets feltsæson i gang

"Statoil respekterer retten til at gennemføre lovlige protester og tror på vigtigheden af en demokratisk debat om olie og industrien. Statoil har været i dialog med Greenpeace i nogle måneder og har informeret om vores udviklingsplaner i Barentshavet," skriver Statoil og påpeger, at Hoop-området er blevet vurderet og åbnet for aktiviteter af de norske myndigheder.

Foto: Transocean
Foto: Transocean

Foto: Transocean

Vanvittigt at bore der

Ifølge Greenpeace suspenderede den norske miljøstyrelse fredag si sidste uge Statoils boretilladelse efter en klage fra Greenpeace, hvilket regeringen mandag valgte at se bort fra:

”Vi vil ikke stiltiende se til fra sidelinjen, mens skruppelløse olieselskaber spiller hasard med miljøet. Statoil og den norske regering har valgt at sætte både miljø og klima yderligere over styr med tilladelsen til at bore efter olie i Arktis kun 25 km fra vinter-iskanten og tæt på naturreservatet omkring Bjørneøen. Et olieudslip kan nå Bjørneøen på mindre end en uge og smadre det unikke dyre- og planteliv på stedet. Det vanvittigt og må stoppes,” siger Sune Scheller, projektleder i Greenpeace i en meddelelse fra NGO'en.

Tirsdag formiddag er der en dialog i gang ombord på Transocean Spitsbergen mellem mandskabet og Greenpeace-aktivisterne.

Denne artikel er leveret af vores søstersite ShippingWatch.

Statoil-partner får boretilladelse i Barentshavet

Shells hjemland siger nej til olie fra Arktis

Greenpeace går ombord på olieplatform i Norge

Foto: Transocean
Foto: Transocean

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs