BP: Verden løber tør for olie i november 2067

53 år og fire måneder. Så længe rækker verdens oliereserver ifølge olieselskabet BP's seneste opgørelse. Udvingnen af skiferolie er dog stadig en joker, skriver USA Today.
Foto: Gazprom
Foto: Gazprom
AF KATRINE GRØNVALD RAUN, SHIPPINGWATCH

I skiftet fra oktober til november 2067 vil verden være løbet tør for olie. Det anslår oliegiganten British Petroleum (BP) i sin årlige opgørelse over de globale oliereserver, skriver USA Today.

Det svarer til 53 år og fire måneder, hvorefter man må håbe, at der er kommet godt gang i de alternative energikilder.

Totalt er verdens oliereserver på 1688 mia. tønder olie, og med hastigheden i dag er det i underkanten af 90 mio. tønder olie om dagen, hvilket altså rækker til omkring 50 år endnu, anslår BP ifølge USA Today. Der er dog stor sandsynlighed for, at oliereserverne vil få et boost de næste ti år, understreges det.

Sammenligner man med foråret 2013, er verdens oliereserver faktisk steget med 1,1 pct., hvilket svarer til 16-17 mia. tønder olie, anslår BP. En stor del af den vækst kommer fra USA og boomet i skifer, som har været med til at øge estimaterne på landets oliereserver med 26 pct. sammenlignet med tidligere.

Læs BP's rapport om udviklingen i 2013 her

I fremtiden kommer netop den amerikanske skiferudvikling til at spille en stor rolle og vil være med til at øge og ikke mindst forlænge verdens oliereserver i løbet af det næste årti.

Denne artikel er leveret af vores søstersite ShippingWatch.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også