Statoil udskyder Castberg-koncept

Det store felt i Barentshavet, Johan Castberg, som Statoil deler med sine to partnere ENI og Petoro, kræver mere tid end først antaget for at finde det rigtige koncept-valg.
AF TOMAS KRISTIANSEN, SHIPPINGWATCH

Valget af koncept for det store Johan Castberg-felt i Barents Havet kræver mere tid af de tre partnere, Statoil, ENI og Petoro, som derfor har besluttet at forlænge arbejdet frem til sommeren 2015.

Det oplyser Statoil i en pressemeddelelese.

"Selskaberne vilfortsætte deres arbejde med at udvikle den tekniske løsning, opdatere ressource-basen og sørge for at reducere udgifterne frem mod sommeren 2015. Partnerne vil også fortsætte med at vurdere den økonomiske basis for en olie-terminal ved Veidnes,” lyder det fra Arne Sigve Nylund, Statoils executive vice president med ansvar for udvikling og produktion i Norge.

Johan Castberg projektet omfatter Statoil-ledede Skrugard, som blev fundet i 2011, og Havis, opdaget i 2012. De to felter betegnes af Statoil som et gennembrud for olieproduktion i Barents Havet. Johan Castberg vurderes at indeholde mellem 400-600 millioner tønder olie.

Statoil advarer mod dyr Castberg-løsning

Miljøforkæmpere angriber ny udbudsrunde i Barentshavet

Statoil får grønt lys til ny boring i gammelt felt

Arktisk olieeventyr i slæbegear

Denne artikel er leveret af vores søstersite ShippingWatch.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også