EnergiWatch

Arktisk olieeventyr i slæbegear

En lang række olieaktører har de seneste måneder meldt negativt ud om mulighederne for et olieeventyr i de arktiske områder. Nu ser også svensk olieoperatør dystert på mulighederne.

Der går mindst 15 år, før man logistisk og teknisk er klar til at udvinde olie i de arktiske egne. Sådan lyder det nu fra den svenske olieoperatør Lundin Petroleum, der i et interview med nyhedsbureauet Bloomberg ser meget pessimistiske på oliemulighederne i de isfyldte farvande omkring Nordnorge, Grønland og Canada.

"Jeg tror ikke, at vi vil se nogen olieproduktion i de arktiske egne inden for en overskuelig fremtid - sikkert hverken i det her årti eller det næste. De kommercielle udfordringer er for store," siger Ian Lundin, formand for Lundin Petroleum, til Bloomberg i et interview.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Green Power Denmark roser "historisk aftale"

Danmark bevæger sig med ny klimaaftale mod en grønnere, friere og mere elektrisk fremtid, lyder det fra brancheorganisation, mens projektudvikler kalder det ”afgørende”, at det vil gøre det lettere og hurtigere at sætte vedvarende energianlæg op på land.

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs