Miljøforkæmpere angriber ny udbudsrunde i Barentshavet

Otte miljøorganisationer kritiserer den norske olie- og energiminister Tord Lien (Fremskrittspartiet) for at give adgang til områder i Barentshavet, der går ind i den sårbare iskantzone.

Olieselskaberne har ingenting at gøre i Barentshavet, lyder det fra otte miljøorganisationer i en høringsudtalelse, hvor de beder det norske Olje- og energidepatement om ikke at give adgang til området i den 23. koncessionsrunde, skriver Dagens Næringsliv.

Dong med i olie-efterforskning i Barentshavet

Ifølge organisationerne er flere af områderne, der er foreslået, defineret af det norske polarinstitut som værende inden for iskanten, og den nuværende teknologi til at rydde op efter olieulykker er langt fra god nok til at rense i områder med is.

"Hvis regeringen i strid mod alle faglige anbefalinger og sund fornuft bestemmer sig for at udlodde områder til olieboring i denne runde, må den holde sig langt væk fra områder nær iskanten, hvilket også står eksplicit i samarbejdsaftalen mellem Venstre, KrF og regeringen. Skal aftalen have nogen værdi, må Venstre KrF afvise Liens forslag," skriver organisationerne ifølge Dagens Næringsliv.

Statoil-partner får boretilladelse i Barentshavet

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også


Foto: Everfuel

Alle brintstationer i Danmark lukker

For abonnenter