EnergiWatch

G7 vil mindske afhængighed af russisk energi

De magtfulde lande i G7 er blevet enige om en række initiativer efter dagens møde om krisen i Ukraine.

Foto: Gazprom

G7-landene, der tæller USA, Canada, Tyskland, Italien, Frankrig, Storbritannien og Japan, er blevet enige om, at Rusland i fremtiden ikke skal kunne bruge sine olie- og gasressourcer som politisk våben. Derfor skal der findes nye energiressourcer, ligesom infrastrukturen for transport af naturgas skal forbedres.

Verdens førende økonomier skal også være bedre til at spare på energien. Det udtalte Tysklands økonomi- og energiminister, Sigmar Gabriel, efter et møde med G7's energiministre i Rom tirsdag, skriver Bloomberg News.

Ifølge nyhedsbureauet udtalte den britiske energiminister, Ed Davey, allerede mandag, at der er enighed om og flere muligheder for at diversificere leverancerne.

"Vi er fast besluttede på, at vi efter denne krise ikke skal gå tilbage til "business as usual"," sagde Davey og fortsatte:

"Rusland har ved flere lejligheder forsøgt at bruge energivåbnet, og vi er nødt til at lære. Det ville være komplet skødesløst af G7, EU og vores internationale partnere ikke at læse beskeden, som Putin forsøger at give os."

Nordea: Ukraine kan give olieprishop og EU recession 

Esbjerg-firma: Alt for mange små offshorespillere

Messerschmidt klar til energikamp i EU 

Flere støtter til energiunion 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs