EnergiWatch

Rusland til Ukraine: Betal eller vi lukker for gassen

Så bliver der igen raslet med energi-sablen.

Foto: Gazprom

Ruslands gigantiske olie- og gaskoncern Gazprom vil reducere gasforsyningen til Ukraine, hvis ukrainerne ikke betaler forud i løbet af maj måned.

Det siger Ruslands energiminister, Alexander Novak, fredag på et møde i den polske hovedstad Warszawa.

"Hvis de ikke har betalt forud for juni senest 31. maj, har Gazprom muligheden for at begrænse leverancerne til Ukraine eller sikre, at de kun bliver forsynet med de mængder af gas, som der er betalt for," siger han ifølge AFP.

Dansen om Ukraines naturgasgæld

Ved samme møde er det kommet frem, at Ukraine har en gasgæld på 3,5 milliarder dollar til Rusland. Det beløb svarer til knap 19 milliarder danske kroner.

Gazproms administrerende direktør, Alexei Miller, udtrykker ved mødet også bekymring for, at Ukraine kan oplagre et tilstrækkeligt stort gaslager, som gnidningsfrit kan videredistribueres til Europa om vinteren.

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs