EnergiWatch

Ugebrev: Kurshop i sigte for NKT

Kursen på NKT-aktien står til en stigning, hvis nyt  effektiviseringsprogram rammer plet, vurderer Økonomisk Ugebrev Formue.

Foto: NKT

Der kan ligge en væsentlig kursstigning til aktionærerne i NKT, hvis det nye effektiviseringsprogram viser sig at følge planen.

Det skriver Økonomisk Ugebrev Formue.

"Dels skal NKT så værdiansættes efter en forventning om en betydeligt højere indtjening end i dag, og dels skal ”utroværdighedsrabatten” elimineres," vurderer ugebrevet, der venter, at den første smagsprøve på en større investortillid til NKT kan komme i forbindelse med første kvartalsregnskabet 14. maj.

Der venter ugebrevet, at positive meldinger fra selskabet vil få en kursmæssig effekt, som er større end regnskabstallene i sig selv lægger op til.

Usikkerheden omkring en kartelbøde er fjernet, da EU-Kommissionen 2. april idømte NKT en bøde på 4 mio. euro (29 mio. kr.) for selskabets medvirken i sådan en sag.

"Selvom bøden både i forhold til NKT’s størrelse og i forhold til den samlede bøde til kartelvirksomhederne på 2,3 mia. kr. er meget beskeden, vil NKT anke dommen, da man fastholder sin uskyld. Om NKT ender med at blive frikendt er imidlertid uden større betydning for investorerne, hvor frygten for en gigantisk bøde nu er forsvundet," konstaterer ugebrevet.

"DRIVE skal over en to-årig periode hæve afkastet i NKT Cables væsentligt. Det består af tre faser, hvor den første fase afsluttes i løbet af 2015 og indebærer en reduktion af omkostningerne med 300 mio. kr.," forklarer ugebrevet.

Planen medfører engangsomkostninger på 240 mio. kr., hvoraf 75 pct. afholdes i 2014.

Således ventes en positiv effekt på 100 mio. kr. i 2014, mens helårseffekten på 300 mio. kr. først vil være realiseret i 2016, anfører ugebrevet.

De vil få kurseffekt, men da NKT ifølge ugebrevet har en lidt uheldig historie med sine udmeldinger om fremtiden, vil investorerne løbende holde godt øje med, om de næsten 80 forskellige initiativer i DRIVE-planen gennemføres som planlagt.

"Selv et forholdsvis kortsigtet perspektiv kan dog være tilstrækkeligt til et betydeligt kursløft for NKT," vurderer ugebrevet.

Hvis NKT’s P/E for 2014 sammenlignes med de tilsvarende forventninger til konkurrenten Nexans, så handles NKT nemlig med en betydelig rabat.

"NKT’s ventede P/E for 2014 er således 18,56, mens det samme tal for Nexans er 25,35," oplyser ugebrevet.

Besparelsesprogrammet blev modtaget positivt, og forventningen om dette program fik Nordea til at hæve sit kursmål for NKT fra 300 kr. til 380 kr. Siden er det hævet 30 kr. yderligere til 410 kr.

Aktien lukkede fredag i 339 kr. stort set som niveauet fra juni 2011.

"Det skyldes sandsynligvis, at NKT stadig handles med den rabat som skuffende resultater og nedjusteringer de seneste år har medført," konkluderer ugebrevet.

Goldman Sachs-selskab kan have snydt Dong

Italiensk glæde over Horns Rev-ordre

NKT angriber karteldom

NKT modtager stor kartelbøde

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs