Næste finanskrise kan ligge i undergrunden

Værdisætningen af energi- og olieselskaber kan vise sig at være alt for høj og udgøre en stor finansiel risiko for hele verdenssamfundet.
Det siger en anerkendt forsker fra Oxford Universitetet til svensk radio.
Værdisætningen af de gigantiske energikonglomerater bygger nemlig i høj grad på de fossile ressourcer i deres olielicenser, og at disse bliver udvundet og solgt.
Tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch her
Men hvis det globale klimamål om, at temperaturen ikke må stige mere end to grader, skal nås, er der stor risiko for, at værdien af selskaberne vil rasle ned, fordi selskaber bliver nødt til at lade olien ligge i undergrunden, siger Atif Ansar fra det britiske Oxford Universitet, som har studeret problematikken.
Og sætter politikerne turbo på klimakravene, kan det ske hurtigt:
"En oversvømmelse i en europæisk hovedstad ville for eksempel pludselig kunne ændre den offentlige holdning mod fortsat brug af fossil energi og få politikere til at indføre kraftige reguleringer af CO2-udledning, som gør kul, olie og gas urentabelt," siger han til Sveriges Radios Vetenskapsradion ifølge DN.no.
Det Internationale Energiagentur har tidligere beregnet, at totredjedele af verdens kendte fossile energiressourcer må blive liggende, hvis togradersmålet skal indfries.
Kina står klar til at overtage EU’s rolle
Statoil vinder søgefelt i Myanmar
2030-udskydelse ærgrer Thorning
Rompuy: EU skal op i nyt energigear
Klimatrumfen virkede: Nu taler EU's ledere energi
Tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch her
Relaterede artikler:
Kina står klar til at overtage EU’s rolle
For abonnenter
Statoil vinder licens i Myanmar
For abonnenter