BP i ny amerikansk olieskandale

Endnu engang er BP ramt af olieuheld i USA. Råolie fra et af selskabets raffinaderier er lækket ud i Lake Michigan. 
Bob Dudley, adm. direktør i BP, skal nu takle et nyt olieudslip. | Foto: Rosneft
Bob Dudley, adm. direktør i BP, skal nu takle et nyt olieudslip. | Foto: Rosneft

BP risikerer igen offentlige vrede i USA, efter selskabet har meddelt, at råolie fra et af BPs raffinaderier er lækket ud i en af USAs største søer, Lake Michigan. Uheldet skete i mandags på Whiting Indiana raffinaderiet, og det er endnu uklart, hvor meget olie der er sluppet ud i søen.

I følge BP er udslippet dog standset, og man har lagt flydespæringer omkring udslipsområdet i et forsøg på at inddæmme olien. Whiting Indiana raffinaderiet har en kapacitet på 405.000 tønder olie om dagen, og er netop blevet opgraderet til også at kunne behandle råolie fra oliesand-felterne i Canada.

BP får ophævet sin karantæne i USA

Kan ramme retssager

Selv om det skulle vise sig, at olieudslippet ikke er stort, er der fortsat risiko for, at det kan få store konsekvenser for BP i USA. Siden Deepwater Horizon katastrofen i 2010 har BP været involveret i en række retssager, og et nyt olieudslip kan få indflydelse på, hvordan BP står i de sager, der endnu ikke er afgjort.

BP oplyser, at selskabet har informeret den amerikanske kystvagt og øvrige myndigheder, der nu er tilstede på raffinaderiet.

"BP vil fortsætte med at yde fuldt samarbejde med myndighederne for at sikre beskyttelse af personale, miljøet og de omkringliggende kvarterer," lyder det i en meddelelse fra BP.

BP: USA er på vej til at blive selvforsynende med energi

Tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch her

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs ogsåFoto: Everfuel

Alle brintstationer i Danmark lukker

For abonnenter