EnergiWatch

Britisk oliekæmpe i stort dyk

BP tjener fortsat milliarder, men der er langt op til resultatet for sidste år. Frasalg og sløje raffinaderi-forretning får skylden.

Det britiske olieselskab BP følger i kølvandet på den stribe olieselskaber, der i den seneste tid har leveret årsregnskaber med vigende indtjening.

For selvom selskabet for 2013 godt nok leverer et overskud på 13,4 mia. dollar, 74 mia. kr., dækker det over et tab på mere end 20 pct. fra 2012, hvor overskuddet havnede på 17,1 mia. dollar, godt 94 mia. kr. I fjerde kvartal alene faldt indtjeningen fra 3,9 til 2,8 mia. dollar, et fald på næsten 30 pct.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Vestas-opkøb skyder KK Wind op omkring fem milliarder

Det suverænt største køb skal ikke blot gøre KK Wind Solutions eksklusiv leverandør til Vestas men også skyde leverandøren ind på det kinesiske marked – og gøre det både lettere og billigere at skaffe komponenter, konstaterer topchef.

Bioenergien fortsætter højt tempo hos Novozymes

Det danske enzymselskab har lagt yderligere på sin division for bioenergi i andet kvartal, hvor selskabet kan fremvise en organisk vækst på knap 20 pct. Finansdirektøren forventer, at man snart indhenter niveauet før corona.

Nel leverer nyt millionunderskud

Trods sorte tal på bundlinjen for første kvartal lander Nel Hydrogen igen et trecifret millionunderskud efter årets andet af slagsen. Det er dog lykkedes det norske brintselskab at mindske det røde tal en kende sammenlignet med i fjor.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs