EnergiWatch

BP: USA er på vej til at blive selvforsynende med energi

Inden for en årrække producerer USA så meget energi, samtidig med at forbruget stiger væsentlig mindre, at der kun er tale om end årrække, før landet er helt selvforsynende, vurderer BP i ny rapport.

Den hastigt stigende produktion af olie og gas i USA er for alvor ved at ændre billedet af producenter, importører og eksportører af energi i verden, vurderer BP i en analyse.

Analysen, der giver et bud på energimarkedet frem mod 2035, peger frem for alt på, at USAs energiproduktion stiger med 24 procent, samtidig med forbruget kun stiger med tre procent. Herudover vil der ske et radikalt skifte væk fra olie og kul og over mod gas og vedvarende energi, vurderer BP.

Rapporten indeholder 14 punkter, som ifølge BP alle understøtter konklusionen.

Læs de 14 punkter og hele rapporten her.

Wintershall investerer 30 mia kr de næste fem år

Statoil-boss besvarer kritik af udlandseventyr

Mere fra EnergiWatch

Sverige udsætter elloft til marts

Mens man i Danmark insisterer på, at el-loftet skal gælde fra 1. december trods manglende lovgivning, udskyder svenskerne deres til 1. marts, fordi der heller ikke i Sverige har været tid til at få en national udmøntning på plads.

Nature Energy-topchef spår massiv vækst efter ejerskifte

Med oliegiganten Shell som ny ejer er danske Nature Energy klar til at forsvare sin position som markedsleder, når det globale potentiale om tusind og atter tusindvis af biogasanlæg skal indfries, siger adm. direktør, Ole Hvelplund.

Topchef vil tilføje nye forretningsben til OK

Andelsejede OK har en stribe datterselskaber, der går udover den traditionelle brændstofforretning, som har været kernen i selskabet gennem mere end 100 år. Ny direktør fortæller, at selskabet ser på at tilføje nye forretningsben.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs