EnergiWatch

Et helt usædvanligt eventyr

Anmeldelse: Giganter i oliebranchen som ExxonMobil og Chevron sad bogstaveligt på skifergas for milliarder og milliarder af dollars. Alligevel afskrev de gassen og overlod det til dristige borebisser - de såkaldte "wildcatters" - at udvikle hvad der skulle blive en regulær energirevolution. Den historie fortælles med spænding og indlevelse i ny amerikansk bog. 

Foto: Ole Jørgen Bratland - Statoil

De seneste år har ordet været på alle energiinteresseredes læber. Skifer-revolutionen. Den fantastiske udvikling, der på få år har vendt fuldstændigt op og ned på de amerianske markedsforhold. En revolution, der nu er på vej til at gøre USA til netto-eksportør af gas, og som har haft afgørende betydning for også energimarkederne i Asien og Europa.

Også i Danmark har man mærket skifer-revolutionen - bare spørg på direktionsgangene i DONG, hvor den billige amerikanske gas har undermineret DONGs satsning på europæisk naturgas og på LNG og tvunget selskabet til smertefulde nedskrivninger og ironisk nok i armene på amerikanske Goldman Sachs.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs