EnergiWatch

Amerikanske skiferbaroner kræver eksport-tilladelse

Det koster producenter af skiferolie dyrt, at de ikke må eksportere råolie ud af USA. Høring har for første gang i 25 år bragt emnet til debat.

Foto: Ole Jørgen Bratland - Statoil

Forbuddet mod eksport af amerikansk råolie bør ophæves øjeblikkeligt. Det kræver en række fremtrædende producenter af skiferolie nu, og spørgsmålet om forbuddets fremtid har netop været et emne for den første høring i Senatet om olieeksport i USA i 25 år.

Det store skiferboom i USA har ført til, at importen af olie til USA er på det laveste niveau i 23 år. Samtidig producerer de amerikanske skiferfelter nu så meget olie, at der snart kan blive tale om et overudbud. Forbuddet mod at eksportere olie - et forbud der blev vedtaget da USA havde en olieproduktion i tilbagegang - er dog uændret. Det er en situation, der i følge olieproducenterne giver alt for meget magt til raffinaderierne.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Norge slynger over 50 nye olielicenser ud

Den norske oliekæmpe Equinor tegner sig for godt halvdelen af alle nye licenser på norsk sokkel, hvor der fortsat er stor interesse for at finde nye olie- og gasforekomster.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs