Rosneft øger indtjeningen med 51 procent

Modsat et par af de øvrige storspillere på olie- og gasmarkedet har russiske Rosneft øget indtjeningen markant i det seneste år.
AF JØRGEN RUDBECK, SHIPPINGWATCH

Den russiske olie- og gasmastodont fik i 2013 hul på produktionen på en række nye anlæg, og i det netop aflagte årsregnskab er den samlede produktion hævet med massive 80 pct.

Indtjeningen i Rosneft nåede i det forgangne år 15,62 mia. USD som resultatet af en omsætning på ca. 133 mia. USD.

De har verdens 10 største oliereserver

Ifølge selskabets øverste chef Igor Sechin er de gode resultater skabt på trods af hårde konkurrencevilkår, og det har været muligt at øge indtjeningen, fordi selskabet har taget højteknologiske løsninger i brug og derudover effektiviseret produktionen.

"2013 var et skelsættende år i selskabets historie. På trods af en udfordrende makroøkonomiske situation har selskabet leveret rekordresultater i upstreams og downstreams på grund af øget effektivitet, dygtig brug af avancerede teknologier og forretningsmæssig ekspansion i overensstemmelse med vores strategiske prioriteter. Selskabet har ført en forsigtig og ansvarlig investerings- og økonomisk politik med henblik på omkostningsstyring, likviditetsforøgelse, rettidig gældsindløsning og udbyttebetalinger," siger Igor Sechin i regnskabsmeddelelsen.

Den samlede produktion i Rosneft steg særligt i kraft af nye anlæg, som er taget i brug, fra 2,7 mio. tønder per dag i 2012 til 4,87 mio. tønder olieekvivalenter per dag i 2013. Olieproduktionen steg med 72 pct., mens gasproduktionen blev øget med hele 132 pct. til en samlet produktion på 38,17 mia. kubikmeter.

BP, der ejer 20 pct. af Rosneft,  lukrerer for øjeblikket på det gode regnskab fra Rosneft, og ejerskabet bidrog alene med 1 mia. USD til englændernes seneste bundlinjeopgørelse.

BP-boss er bekymret for skotsk løsrivelse

Britisk oliekæmpe i stort dyk

Rusland vil fordoble eksport af olie og gas til Asien

Storbanker på vej ud af europæisk energimarked

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også