EnergiWatch

Mærsk-partner glæder sig over udvikling i Algeriet

El Merk-feltet i Algeriet, som Maersk Oil har en andel i, producerer mere end 30.000 tønder olie om dagen, lyder det fra partner.

Foto: Kjetil Alsvik - Statoil

Anadarko Petroleum, der er operatør på El Merk-feltet i Algeriet, hvor Maersk Oil har en andel, glæder sig i sit årsregnskab over feltet.

Det sker i et kvartal, der dog bød på et større underskud for selskabet.

Samlet tabte Anadarko 770 mio. dollar i kvartalet, der dog var belastet af engangsposter på syngende 1145 mio. dollar.

For helåret gav Anadarko et overskud på 801 mio. dollar

"I 2013 opnåede Anadarko den første olie fra El Merk i Algeriet. Alle tre produktionsfaciliteter er nu operationelle med en samlet produktion på mere end 30.000 tønder olie om dagen," skriver Anadarko i regnskabet.

Ifølge regnskabet producerede Anadarko 62.000 tønder olieækvivalenter i døgnet i Algeriet med en gennemsnitlig salgspris på 109,18 dollar per tønde.

Dårligt 2013 presser Shell til ny strategi

Lundin-chef: Sverdrups første fase koster 120 mia. kr.

Konceptplanerne for Johan Sverdrup snart klar

Ratingbureau: Udskydelse af DONG-aftale er ingen katastrofe

Mere fra EnergiWatch

Vestas-opkøb skyder KK Wind op omkring fem milliarder

Det suverænt største køb skal ikke blot gøre KK Wind Solutions eksklusiv leverandør til Vestas men også skyde leverandøren ind på det kinesiske marked – og gøre det både lettere og billigere at skaffe komponenter, konstaterer topchef.

Bioenergien fortsætter højt tempo hos Novozymes

Det danske enzymselskab har lagt yderligere på sin division for bioenergi i andet kvartal, hvor selskabet kan fremvise en organisk vækst på knap 20 pct. Finansdirektøren forventer, at man snart indhenter niveauet før corona.

Nel leverer nyt millionunderskud

Trods sorte tal på bundlinjen for første kvartal lander Nel Hydrogen igen et trecifret millionunderskud efter årets andet af slagsen. Det er dog lykkedes det norske brintselskab at mindske det røde tal en kende sammenlignet med i fjor.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs