EnergiWatch

Maersk på vej med ny boring i Norskehavet

Maersk Oil vil med en prøveboring i Tvillingen Syd-feltet startende tidligst i august finde ud af om Norskehavet rummer nye muligheder.

Foto: Maersk Oil

42 kilometer vest for Mikkel-feltet og 28 kilometer sydøst for Kristin feltet i Norskehavet, vil Maersk Oil 140 kilometer fra land tidligst i august tage hul på prøveboringen i Tvilingen Syd, skriver petro.no.

På 260 meters dybde skal Ocean Rig-semiplatformen Leiv Eiriksson sætte borehovedet mod havbunden, og i omkring 120 dage vil Maersk Oil efterforske undergrunden i ned til 4.700 meters dybde.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Tvilingen Syd, der tidligere hed Screcrow, er et af fem prospekter i licensen PL 510 på Haltenbanken, og det anslås at have et potentiale svarende til 104 mio. tønder olieekvivalenter. Licensen deles mellem operatørerne Maersk Oil, der har 50 pct. og Edison  og North Energy, der har henholdsvis 30 og 20 pct.

Bliver efterforskningsbrønden en succes kan produktionen, der bliver tilknyttet Kristin-feltet starte i 2018-2019, skriver petro.no.

Maersk Oil får ny partner i Brasilien 

Avis: Goldman vil sælge olierør i Nordsøen

Mærsk: Olie vores største udfordring

Maersk borer i Sverdrup-feltet

Mere fra EnergiWatch

Shell afviser at forholde sig til sviner mod dansk raffinaderi

Crossbridge Energy undersøgte raffinaderiet fuldt ud forud for overtagelsen, siger talsperson fra Shell. Talspersonen forholder sig imidlertid ikke til, at raffinaderiet kritiseres i hårde vendinger i en intern mail sendt af en kommunikationsansat hos Shell.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs