EnergiWatch

Maersk på vej med ny boring i Norskehavet

Maersk Oil vil med en prøveboring i Tvillingen Syd-feltet startende tidligst i august finde ud af om Norskehavet rummer nye muligheder.

Foto: Maersk Oil

42 kilometer vest for Mikkel-feltet og 28 kilometer sydøst for Kristin feltet i Norskehavet, vil Maersk Oil 140 kilometer fra land tidligst i august tage hul på prøveboringen i Tvilingen Syd, skriver petro.no.

På 260 meters dybde skal Ocean Rig-semiplatformen Leiv Eiriksson sætte borehovedet mod havbunden, og i omkring 120 dage vil Maersk Oil efterforske undergrunden i ned til 4.700 meters dybde.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Tvilingen Syd, der tidligere hed Screcrow, er et af fem prospekter i licensen PL 510 på Haltenbanken, og det anslås at have et potentiale svarende til 104 mio. tønder olieekvivalenter. Licensen deles mellem operatørerne Maersk Oil, der har 50 pct. og Edison  og North Energy, der har henholdsvis 30 og 20 pct.

Bliver efterforskningsbrønden en succes kan produktionen, der bliver tilknyttet Kristin-feltet starte i 2018-2019, skriver petro.no.

Maersk Oil får ny partner i Brasilien 

Avis: Goldman vil sælge olierør i Nordsøen

Mærsk: Olie vores største udfordring

Maersk borer i Sverdrup-feltet

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Kritik af ny tarifmodel: Kan resultere i færre brintanlæg

Better Energy og Brintbranchen kritiserer videreførelsen af rådighedstariffen for at spænde ben for brintanlæg. Udvikleren af ny tarifmodel, Dansk Energi, anerkender, at det kan ske, men man må ikke tage hensyn til enkelte projekters økonomi i udviklingen af tariffer, siger de.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs