Usbekisk olieselskab har hovedsæde i Danmark

Et olieselskab fra Usbekistan med en omsætning på 10 mia. kroner har lagt sit juridiske hovedsæde i Danmark, der ifølge DR betragtes som "det ideelle skattely" i udlandet.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
OLE ANDERSEN, SHIPPINGWATCH

Et Usbekisk olieselskab med en omsætning på 10 mia. kroner har lagt sit juridiske hovedsæde i Danmark, skriver DR Nyheder.

Forklaringen er bl.a., at en en stribe skatterådgivere i Rusland, Ukraine og Baltikum markedsfører Danmark som det ideelle skattely.

Kommanditselskaberne benyttes ifølge udsendelsen P1 Dokumentar til at tiltrække udenlandske selskaber, der vil undgå skat i deres hjemland. Selskabsformen kan skjule ejerne og er fritaget fra skat.

Det kan P1 Dokumentar i dag afsløre.

"For mig at se er der et hul - et kæmpe hul - i lovgivningen. Man burde have mere kontrol med kommanditselskaber, så man kan se, hvor pengene kommer fra, og hvor de går hen." siger revisor og skatterådgiver Thorbjørn Helmo Madsen til P1 Dokumentar.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Det er ikke nyt for danske politikere, at Danmark bruges som en brik i international skatteplanlægning. Det kom frem i 2008. Dengang ville daværende skatteminister Kristian Jensen (V) sætte en stopper for trafikken med det samme.

"Kommanditselskaber, der er ejet af selskaber i skattelylande, skal simpelthen ikke kunne bruges til gennemstrømning af skat," sagde Kristian Jensen ifølge dr.dk dengang.

En af de russiske hjemmesider, der lovpriser de danske kommanditselskaber er ibcc.com. Alene hos to skatterådgivere i København er der aktuelt registreret over 150 kommanditselskaber med tilknytning til udlandet.

Faldende efterspørgsel tynger olieprisen

Statoil-anlæg klar efter gaslæk

Emiraterne forlænger olieaftaler med Vesten

Kinesisk offshore-selskab vil rejse milliarder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

"Ewii er et sted for mennesker, der kan finde ud af at opføre sig ordentligt og dem der ikke kan det, de skal ikke være her," lyder det fra Lars Bonderup Bjørn, adm. direktør i Ewii, der ikke vil tolerere snyd i sin koncern. | Foto: Joachim Ladefoged

Ewii-ansatte har snydt med arbejdstid

For abonnenter