EnergiWatch

Faldende efterspørgsel tynger olieprisen

Oliepriserne ligger fortsat lavt torsdag morgen.

Boring efter olie i Kina

Især den amerikanske referenceolie - West Texas Intermediate - er underdrejet efter onsdagens lageropgørelse, som overraskede med en stor stigning i såvel benzinlagrene som i destillater, som inkluderer fyringsolie.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 107,40 dollar mod en pris på 107,55 dollar onsdag ved 17-tiden. En tønde af den amerikanske referenceolie, West Texas Intermediate, koster samtidig 92,65 dollar, hvor den onsdag eftermiddag stod i 93,10 dollar per tønde.

Verden har rigeligt med olie

De amerikanske lagre af råolie faldt godt nok 2,7 mio. tønder mod et ventet fald på 1,7 mio. tønder, men det blev mere end opvejet af en stigning i benzinlagrene på 6,2 mio. tønder og en forøgelse af destillatlagrene på 5,8 mio. tønder. HGer var ventet henholdsvis en stigning på 2,4 mio. tønder og 2,1 mio. tønder.

"Efterspørgslen er faldet. De store lagertræk vi så i december var for usandsynlige til at være repræsentative for den faktiske efterspørgsel, og det var nok mere lagerforskydninger. Så der er forventninger om stor lageropbygning i takt med, at vi bevæger os ind i det nye år," siger råvarechef Mark Keenan fra Societe Generale i Singapore til Bloomberg News.

Skiferboom giver ikke billigere olie i 2014

Italiensk gasboss: Statoil er de værste

Bank: Betydeligt olieprisfald næste år

De har verdens 10 største oliereserver

Mere fra EnergiWatch

Shell afviser at forholde sig til sviner mod dansk raffinaderi

Crossbridge Energy undersøgte raffinaderiet fuldt ud forud for overtagelsen, siger talsperson fra Shell. Talspersonen forholder sig imidlertid ikke til, at raffinaderiet kritiseres i hårde vendinger i en intern mail sendt af en kommunikationsansat hos Shell.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs