Kinesisk offshore-selskab vil rejse milliarder

China Oilfield Services Limited vil rejse et stort beløb på børsen i Hongkong til viderudvikling af det ambitiøse kinesiske offshore-selskab.
Foto: Øyvind Hagen - Statoil
Foto: Øyvind Hagen - Statoil
JØRGEN RUDBECK, SHIPPINGWATCH

Det kinesiske offshore-selskab China Oilfield Services Limited (COSL) vil på børsen i Hongkong rejse 758,2 mio. dollar eller ca. 4,1 mia. kr. ved salg af nye aktier.

Pengene skal bruges til den fortsatte udvikling af selskabet, der sidste år gjorde sig bemærket ved at købe 15 nye skibe.

De 15 skibe omfatter bl.a. fire 6000HP platform supply-skibe, to 9000 HP supply-skibe, to 8000 HP anchor handling skibe, fire 12.000 HP anchor handling skibe og to 15.000 HP anchor handling skibe, og de forventes at blive leveret mellem januar og august 2015.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Lykkedes det for COSL at rejse de mange millioner vil selskabet ifølge Li Feilong, der er CFO i COSL, ikke udelukke, at det konkret kan betyde yderligere fartøjer og secondhand borerigge i porteføljen af aktiver, skriver Seatrade Global.

Samme Li Feilong har tidligere udtrykt stor interesse for de offshore-muligheder, der er opstået i Mexico, efter at det latinamerikanske land har åbnet op for udenlandsk olieefterforskning og udvinding

Olie-boom sender handels- underskud på skrump

BP tæt på nye olieinvesteringer ved Shetlandsøerne

Mærsk: Olie vores største udfordring

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også