EnergiWatch

Libyen advarer mod at sende skibe til oliehavne

Det statsejede libyske olieselskab, National Oil Corp, advarer mod at købe olie af de libyske oprørere, som i mere end fem måneder har haft kontrol over landets vigtige eksporthavne.

Selskaber bør ikke købe råolie og dermed sende skibe til Libyens tre vigtigste oliehavne Ras Lanuf, Es-Sider and Zuweitin. Sådan lyder advarslen fra det statsejede olieselskab i Libyen, National Oil Corp (NOC), ifølge Gulfship News. Advarslen kommer, efter at et skib i weekenden ulovligt forsøgte at lægge til havnen for at laste og smugle olie ud af havnen Es-Sider.

I fem måneder har oprørerne i landet haft kontrollen over eksportterminalerne i landets østlige del, og det kan ifølge selskabet være med risiko for at blive beskudt, hvis selskaber vælger at købe råolie og sende skibe af sted for at laste og losse i havnene. Desuden har havnene i perioder været lukkede eller blokeret af oprørerne, hvilket i slutningen af 2013 synes at bløde op, og flere medier rapporterede om, at regeringen og oprørerne var nået til enighed.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Shell afviser at forholde sig til sviner mod dansk raffinaderi

Crossbridge Energy undersøgte raffinaderiet fuldt ud forud for overtagelsen, siger talsperson fra Shell. Talspersonen forholder sig imidlertid ikke til, at raffinaderiet kritiseres i hårde vendinger i en intern mail sendt af en kommunikationsansat hos Shell.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs