EnergiWatch

Fortsat tvivl om olieterminaler i Libyen

Tre vigtige eksportterminaler i Libyen vil forblive lukket, siger oprørsleder, efter at regeringen har afvist at dele olieindtægter.

Bevæbnede oprørsstyrker i Libyen.

En libysk oprørsleder har afvist at slippe kontrollen med tre vigtige oliehavne og overgive dem til regeringen, skriver flere nyhedsmedier. Dermed ser det ud til, at de tre eksportterminaler i Es Sider, Ras Lanuf og Zueitina, der har været lukket siden juli, fortsat vil være det.

Regeringen Libyen vil anerkende oprørslederen Ibrahim Al Jedrans krav om bl.a. at dele indtægterne fra landets olieeksport  mellem regeringen og det selvbetalende styre. Udviklingen stemmer godt overens med vurderingen fra olieanalytiker Michael Poulsen fra Global Risk Management, der i forbindelse med en annonceret åbning af oliehavnene i landet sagde følgende til ShippingWatch:

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Kritik af ny tarifmodel: Kan resultere i færre brintanlæg

Better Energy og Brintbranchen kritiserer videreførelsen af rådighedstariffen for at spænde ben for brintanlæg. Udvikleren af ny tarifmodel, Dansk Energi, anerkender, at det kan ske, men man må ikke tage hensyn til enkelte projekters økonomi i udviklingen af tariffer, siger de.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs