Statoil trækker ansatte hjem fra Libyen

De fortsatte uroligheder i Libyen får ifølge Dagens Næringsliv Statoil til at trække ansatte hjem fra landet. Det er angiveligt frygt for kidnapninger, der er årsagen til beslutningen.
AF TOMAS KRISTIANSEN, SHIPPINGWATCH

Urolighederne i Libyen og risikoen for kidnapninger blandt de ansatte får nu Statoil til at trække medarbejdere hjem, skriver Dagens Næringsliv.

"Vi har trukket tre udenlandske ansatte ud fra Libyen, blandt dem nordmænd. Det skyldes, at udviklingen af situationen i Libyen er bekymrende," siger Knut Rostad, talsmand for internationale operationer i Statoil til avisen.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Produktionen på Mabruk-feltet og i Murzuq-bassinnet, hvor Statoil er minoritetsejer, er lukket ned pga. sikkerhedssituation i landet. Statoil har ikke ansatte på anlæggene, men havde beholdt tyve ansatte på et kontor i Tripoli, men der er nu kun ti tilbage.

Havnene i hovedstaden har længe været blokeret af strejkende oliearbejdere og repræsentanter for oppositioen. Men ifølge Bloomberg News vil landets energiminister Abdulbari Arus muligvis forsøge at åbne havnene med magt for at få gang i olieeksporten. Olieproduktionen i Libyen er nede på 250.000 tønder om dagen mod 1,4 millioner tønder om dagen for et år siden

ExxonMobil og Royal Dutch Shell har allerede trukket sig fra Libyen.

Et Statoil-anlæg i Algeriet blev tidligere i år angrebet af terrorister, som dræbte to er tog 41 som gidsler.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

"Ewii er et sted for mennesker, der kan finde ud af at opføre sig ordentligt og dem der ikke kan det, de skal ikke være her," lyder det fra Lars Bonderup Bjørn, adm. direktør i Ewii, der ikke vil tolerere snyd i sin koncern. | Foto: Joachim Ladefoged

Ewii-ansatte har snydt med arbejdstid

For abonnenter

Job

Se flere jobs