EnergiWatch

Maersk Drilling sikrer kort kontrakt til Guardian

Svenske Lundin Petroleum lejer jack-up riggen Maersk Guardian i 62 dage.

A.P. Møller - Mærsks Maersk Drilling har sikret sig en kontrakt til jack-up riggen Maersk Guardian til Premier Oil Norge. Der er tale om kort kontrakt. Det skriver Maersk Drilling i en pressemeddelelse.

Kontrakten løber 62 dage i tredje kvartal 2014 og startes så snart Maersk Guardians nuværende kontrakt med Lundin Petroleum udløber.

Maersk Drilling og 18 andre selskaber sagsøgt

"Norge er et fokusområde for Maersk Drilling, og derfor er vi meget tilfredse med, at Premier Oil Norge har valgt os til at foretage denne boring. Det er første gang, vi har tegnet kontrakt med Premier Oil, og vi ser frem til et forhåbentligt langt og værdifuldt samarbejde, skriver administrerende direktør for Maersk Drilling Claus V. Hemmingsen i meddelelsen.

Kontraktens værdi oplyses ikke i meddelelsen. Dagsraterne for rigge i Norge er dog skyhøje og som tommelfingerregel stiger dagsraterne jo kortere, en kontrakt er.

Analyse: Fortsat gyldne tider i boremarked

Mere fra EnergiWatch

Nye danske gasprojekter gemmer sig under overfladen

Total Energies har allerede annonceret – men udskudt – planer om at udvikle Valdemar Bo Syd og Halfdan Nord. Efter dem ligger også en række andre danske projekter klar i pipelinen, som analysehuset Rystad forventer investeringer i for flere milliarder kroner frem mod 2030.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs