Samlerabat på naturgas og brændstof

Energiselskaberne Shell og DCC Energi vil med rabatter skaffe nye kunder, men afviser, at lanceringen hænger sammen med konkurrents udspil.
Foto: Ole Lind
Foto: Ole Lind
KURT HEDEVANG

Skift leverandør af naturgas og få rabat på 1 kr. per liter brændstof, hver gang du tanker benzin eller diesel hos Shell.

Med dette samarbejde forsøger energiselskaberne DCC Energi og Shell nu at kapre kunder blandt de cirka 300.000 naturgaskunder i Danmark.

"Samlerabatter kendes også inden for andre brancher, og nu forsøger vi på denne måde at komme med et godt tilbud til kunderne," fortæller Daniels Andersen, der er markedsdirektør hos Shell.

Ikke benzinkrig - men tilbud

Han lægger ikke skjul på, at formålet med samarbejdet er at skaffe nye kunder til begge selskaber.

Er det en ny måde at føre benzinkrig på?

"Det vil jeg meget nødig kalde det. Krig er et negativt ord. Jeg foretrækker at kalde det et kundetilbud," siger Daniel Andersen.

Benzinpriskrig fortoner sig i mørket 

Han afviser, at lanceringen har noget at gøre med, at rabatklubben Benzinrabat.dk netop har leveret et tilsvarende udspil om en rabat på 1 kr. per liter.

Rabat i et år

Samarbejdet mellem energiselskaberne fungerer på den måde, at private naturgaskunder, der skifter til DCC Energi som leverandør, i et år vil få en rabat på 1 kr. per liter brændstof tanket hos Shell.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Rabatten gælder hos alle Shell og Shell Express tankstationer i Danmark. Der er dog et maksium på 1.000 liter brændstof, og kunderne skal have et Shell-kort for at kunne få rabatten.

"Det er nyt i Danmark, at energiselskaber går sammen om at give kunderne ekstra fordele. Sammen med DCC Energi vil vi skabe fokus på de muligheder, som private naturgaskunder har, men som ikke ret mange er opmærksomme på. Derfor forsøger vi med et godt tilbud at vække naturgasmarkedet til live," tilføjer Daniel Andersen.

Kun få skifter leverandør

Han henviser til, at færre end hver 10. naturgaskunde i fjor valgte at skifte leverandør, selv om der er mulighed for at spare penge. En undersøgelse, som DCC Energi selv har gennemført, viste, at op mod halvdelen af kunderne ikke var klar over, at de frit kunne skifte leverandør.

"Det er ikke naturgas, men billig benzin og diesel, der får kunderne til at reagere," understreger Daniel Andersen.

Manglende konkurrence

Samtidig langer han ud efter konkurrencen - eller manglende konkurrence - på området.

Uro forhindrer olieprisfald 

"Det er svært for nye leverandører at komme ind på markedet, fordi husstande ikke aktivt skal vælge gasleverandør, men automatisk er kunde hos de lokale forsyningspligtselskab. Det står i modsætning til, at en boligejer selv aktivt skal vælge teleselskab eller forsikringsselskab. Derfor fungerer den frie konkurrence ikke i praksis," mener Daniel Andersen.

Kampagnen løber fra oktober til og med februar næste år, og rabatten gælder i et år, fra den dag kunden har modtaget sit Shell-kort.

Hovedstadens hospitalsansatte skal køre i elbiler 

FAKTA OM SELSKABERNE

  • Shell har 450 medarbejdere i Danmark i hovedkontoret i Ørestad og raffinaderiet i Fredericia.
  • Hertil kommer godt 2.500 ansatte på 306 servicestationer.
  • På verdensplan af Shell cirka 87.000 medarbejdere i 70 lande.
  • Selskabet har 44.000 servicestationer og er involveret i olie- og gasudvinding, produktion og salg af benzin og diesel samt udvikling af biobrændsel og flydende naturgas.
  • DCC Energi blev etableret i 2009.
  • Selskabet er i dag Shells største leverandør af energiprodukter.
  • Selskabet har godt 30.000 kunder inden for fyringsolie, naturgas, diesel og smøremidler.
  • DCC Energi har 71 medarbejdere og råder over et transportnetværk på 80 tankbiler.

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også