EnergiWatch

Mærsk: Har kastet betydeligt beløb i opgivet gasfelt

Det er ikke småpenge, som Maersk Oil har brugt på at udvikle oliefeltet Elly-Luke, men som selskaber nu dropper at udvikle, siger landechef.

Foto: Maersk Oil

Maersk Oil har investeret væsentlige summer penge i Elly-Luke-gasprojektet i den danske del af Nordsøen, inden Mærsk-datterselskabet fredag besluttede at droppe udviklingen af feltet og rette opmærksomheden og investeringerne andre steder.

Det fortæller Mark Wallace, landechef for Maersk Oil i Danmark, i en kommentar til Ritzau Finans.

Maersk Oil dropper dansk gasfelt

Elly-Luke-projektet var ellers tidligere udpeget som et nøgleprojekt i Maersk Oils pipeline og var ventet at give en produktion på 8.000-15.000 tønder olieækvivalenter per dag til selskabet fra 2015 og dermed bidrage til at løfte produktionen fra omtrent 230.000 tønder olieækvivalenter i dag til 400.000 i 2020.

Men pengene er bedre brugt på mindre risikable projekter, mener Mærsk-selskabet nu.

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

"Vi har haft et team til at arbejde koncentreret på Elly-Luke projektet. Teamet har lavet en grundig analyse og evaluering, som har dannet grundlag for vores beslutning. Frem for at bruge flere penge og mere tid, har vi vurderet, at det vil være bedre at allokere vores ressourcer til andre projekter med lavere associerede risici, siger Mark Wallace i en kommentar til Ritzau Finans.

Dermed er mange års udviklingsarbejde i feltet gået tabt, og med det en anseelig sum penge.

"Vi kan ikke dele det specifikke tal, men vi har brugt et betydeligt beløb. Når man borer efterforsknings- og vurderingsbrønde, er der ikke garanti for succes. Vi har imidlertid opnået viden om undergrunden, som vi kan bruge specielt i forhold til vores planer om at bore et potentielt større HPHT-prospekt (boring under højt tryk og høj temperatur, red.) i den danske sektor af Nordsøen," siger Mark Wallace.

Udgifterne er dog løbende blevet udgiftsført, så beslutningen medfører ikke en større engangsafskrivning, forventer selskabet.

Feltet er nu blevet overdraget til den danske stat, og i stedet koncentrer Maersk Oil sig blandt andet om udvidelsen af Tyra Sydøst, der blev annonceret tidligere i år.

/ritzau/FINANS

Dårligste resultat i Maersk Oil siden 2009

Smedegaard håber på ny afrikansk olie om fire år

Mere fra EnergiWatch

Københavns klimamål på vej op i den blå luft

Efter glippet udbudsdeltagelse kræver det "mirakler" at få CO2-fangst i storskala i 2025, konstaterer ARC. Borgmester erkender, at det ser svært ud for hovedstaden at leve op til sit klimamål uden, og vil have regeringen til at ændre på reglerne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs