EnergiWatch

Maersk Oil dropper dansk gasfelt

Det er ikke økonomisk rentabelt at udvikle det danske gasfelt Elly-Luke.

Foto: Maersk Oil

Maersk Oil har besluttet at droppe sine investeringer i Elly-Luke-gasprojektet i den danske del af Nordsøen. Det fortæller selskabet i en meddelelse.

"Beslutningen er baseret på nøje analyse og vurderinger, både teknisk og kommercielt, og følger kommunikation i andet kvartal af 2013 omkring genovervejelse af projektets økonomiske levedygtighed, skriver Maersk Oil i en meddelelse.

Smedegaard håber på ny afrikansk olie om fire år

Selskabet vil hellere investerer i andre projekter med mindre risiko, eksempelvis Tyra Sydøst, hvor en investering på 800 mio. dollar blev offentliggjort i foråret 2013, nævner selskabet.

Var langt fremme

Elly-Luke-projektet var ellers en af de mest udviklede felter i Maersk Oils pipeline og var ventet at give en produktion på 8.000-15.000 tønder olie per dag til selskabet med produktionsstart i 2015 ifølge materiale fra A.P. Møller - Mærsk.

Feltet strækker sig over licens 8/06, område A, som Maersk Oil er operatør på og havde Shell og Nordsøfonden som partnere, og Sole-koncessionen, der stammer fra DUC-eneretsbevillingen i 1962. Begge områder vil nu blive overhændet til staten.

Dårligste resultat i Maersk Oil siden 2009

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs