Maersk Oil dropper dansk gasfelt

Det er ikke økonomisk rentabelt at udvikle det danske gasfelt Elly-Luke.
Foto: Maersk Oil
Foto: Maersk Oil
AF RITZAU FINANS

Maersk Oil har besluttet at droppe sine investeringer i Elly-Luke-gasprojektet i den danske del af Nordsøen. Det fortæller selskabet i en meddelelse.

"Beslutningen er baseret på nøje analyse og vurderinger, både teknisk og kommercielt, og følger kommunikation i andet kvartal af 2013 omkring genovervejelse af projektets økonomiske levedygtighed, skriver Maersk Oil i en meddelelse.

Smedegaard håber på ny afrikansk olie om fire år

Selskabet vil hellere investerer i andre projekter med mindre risiko, eksempelvis Tyra Sydøst, hvor en investering på 800 mio. dollar blev offentliggjort i foråret 2013, nævner selskabet.

Var langt fremme

Elly-Luke-projektet var ellers en af de mest udviklede felter i Maersk Oils pipeline og var ventet at give en produktion på 8.000-15.000 tønder olie per dag til selskabet med produktionsstart i 2015 ifølge materiale fra A.P. Møller - Mærsk.

Feltet strækker sig over licens 8/06, område A, som Maersk Oil er operatør på og havde Shell og Nordsøfonden som partnere, og Sole-koncessionen, der stammer fra DUC-eneretsbevillingen i 1962. Begge områder vil nu blive overhændet til staten.

Dårligste resultat i Maersk Oil siden 2009

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også


Foto: Everfuel

Alle brintstationer i Danmark lukker

For abonnenter