Små prisjusteringer mens lagerrapporter afventes

Oliemarkedet venter oplysninger om de amerikanske lagerbeholdninger samt på en række nøgletal.

Der er ikke de store ændringer i oliepriserne på de internationale råvaremarkeder tirsdag morgen. Investorerne afventer nye data for de amerikanske lagerbeholdninger.

Samtidig skæves der til de økonomiske nøgletal fra det nordamerikanske kontinent. Herfra kommer der både BNP-opgørelse for tredje kvartal og den vigtige arbejdsmarkedsrapport i ugens løb.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 106,40 dollar mod en pris på 105,90 dollar mandag ved 17-tiden. En tønde af den amerikanske referenceolie, West Texas Intermediate, koster samtidig 94,75 dollar, hvor den mandag eftermiddag stod i 94,80 dollar per tønde.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

En større amerikansk produktion end ventet i oktober betød markante stigninger i lagerbeholdningerne, og tirsdag kommer der nye tal fra American Petroleum Institiue, mens den officielle opgørelse fra Department of Energy offentliggøres onsdag.

"Det som skete, i takt med at med de nye amerikanske forsyninger viste sig, synes at have fanget markedet lidt på det forkerte ben. Vi så WTI reagere på det med temmelig kraftige fald, og nu er markedet stabiliseret," siger råvareanalytiker David Lennox fra Fat Prophets i Sydney til Bloomberg News.

Barentshavet nyt hotspot for olieindustrien

Chevron skidt ud af tredje kvartal

”Hold kæft, vi har truffet mange dårlige beslutninger”

Total skuffer på regnskab

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Ingrid Riis /reel

Vindmølleudbygningen går i minus i 2023

For abonnenter